Melodifestivalen 2014: Andra Chansen

Andra Chansen kan vara ett enormt ångestmoment i Melodifestivalen (Nej, jag kommer aldrig glömma Andra Chansen 2011 när Loreen, Linda Pritchard, Love Generation och Jenny Silver blev utslagna mot The Moniker och Sara Varga. Värsta Mello-minnet någonsin!). I år blev jag ändå rätt nöjd med resultatet. Tänker inte skriva om alla låtar igen, men jag tänker dock rangordna dem. Såhär hade resultatet blivit i Andra Chansen om jag fick bestämma: (Fetmarkerade är de som kvalificerade till finalen på riktigt)
 
 1. Helena Paparizou
 2. J.E.M
 3. State of Drama
 4. Outtrigger
 5. Linus Svenning
 6. Ellinore Holmer
 7. Martin Stenmarck
 8. Ammotrack
Om jag fått bestämma hade alltså Helena och J.E.M gått till final. Nåja, jag får väl nöja mig med att Helena är i final och hoppas att J.E.M återvänder till tävlingen med en ännu bättre låt.
    

Men jag har ju även en egen, personlig Andra Chansen att rangordna. Varje deltävling har jag ju även utsett egna finalister och Andra Chansen-finalister. Såhär rangordnar jag dessa:
 
 1. Alcazar
 2. Alvaro Estrella
 3. Mahan Moin
 4. Pink Pistols
 5. State of Drama
 6. Panetoz
 7. Ellinore Holmer
 8. EKO 
Alcazar och Alvaro Estrella alltså! Då är min personliga final komplett, men den skriver jag om imorgon! Av mina Andra Chansen-finalister gick två direkt till final (Alzacar och Panetoz), två till Andra Chansen (Ellinore Holmer och State of Drama) och resten åkte ut direkt. Ja, ibland har man inte samma smak som resten av svenska folket. Och tur är väl det.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback