Finalen i Melodifestivalen 2014

Sanna vann. Undo vann. Jag tror att jag är nöjd, men jag är inte helt säker. Precis när Sanna tog hem segern så kände jag mig väldigt glad. Men sen gick jag ut på klubb, och när Ace Wilders Busy Doin Nothing spelades på dansgolvet så kände jag ändå någon slags besvikelse. 
 
Att det var Undo och Busy Doin' Nothing som var de solklara favoriterna både hos tittarna och jurygrupperna känns helt rätt. Vilken av dessa som än vunnit hade känts bra. Men för att förvirra ännu lite mer  så kommer här en lista på fördelar/nackdelar med att Sanna vann:
 
Fördelar:

  • Sanna har just nu näst lägst odds inför Eurovision Song Contest
  • I Eurovision måste all sång vara live. Ace Wilders refräng bygger mycket på förinspelad sång, och hade låtit annorlunda i Eurovision.
  • Sanna förtjänar detta! Kanske inte en fördel, men ändå en anledning till att vara glad över vinsten. Sanna verkar som en jättehärlig människa, och efter sju bra försök (Med den snopna andraplatsen med Empty Room inkluderad) så unnar jag Sanna den här vinsten som fan!
Nackdelar:

  • Ace fick högst poäng av de internationella jurygrupperna
  • Eurovision är verkligen proppfullt med ballader i år, även om Sannas hör till de starkaste
  • Ace låt är en riktig jävla hit!
Vi får se hur det går i Eurovision. Succé, flopp eller mitt i mellan. Förutom Ace och Sanna vet jag inte riktigt vad jag ska kommentera om den svenska finalen iår. Anton Ewald kom sist både hos juryn och tittarna. Märkligt! Ellen Benediktson får gärna släppa en skiva snarast. Helena Paparizou är ett proffs, och hade gärna fått komma med Survivor 2013 istället för 2014. Tänk om vi haft en Eurovision-vinnare som representant när Eurovision var i Malmö. Just nu känns Melodifestivalen redan så avlägsen, och jag har sen länge riktat blicken mot Eurovision Song Contest. Det börjar bli hög tid att skriva om de 37 låtar som tävlar om den slutgiltiga vinsten! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback