Melodifestivalen 2014: Deltävling 4

Sådär ja, då har vi hört alla årets låtar i Melodifestivalen. 8 finalister klara, två kvar! Gårdagens fjärde deltävling från Örnsköldsvik var som de tidigare deltävlingarna iår ingen höjdare om man bortser från de tävlande låtarna. Jag tycker så himla synd om Nour, som egentligen är så himla bra! Men allt det där vet ni redan, nu kör vi istället med vad jag tyckte om de 8 sista bidragen: 
 
Alcazar:
Lyxigt, snyggt, härligt. Ingen fullpoängare låtmässigt, men tillräckligt bra för att vara en välkomnad återkomst. Shirley och Linda må floppa, men ingen verkar kunna rubba Alcazar! Tyvärr känns det hela ändå lite "5 år för sent" och om de inte lyckats vinna med en massa bra, liknande låtar, varför skulle de vinna nu?
Resultat: Final
Om jag fick bestämma: Andra Chansen
 
I.D.A:
Det här vet jag inte riktigt vad jag ska göra av. Jag gav den 5/10 poäng. Mitt i mellan. Inte speciellt bra, inte speciellt dåligt. Lite roligt med någon som tar ut svängarna klädesmässigt dock och har en egen stil, men det hjälper ju inte när låten är för lättglömd.
Resultat: 6:a
Om jag fick bestämma: 7:a
 
Janet Leon:
"Men vafan Janet!!". Det satt jag och upprepade igår som ett litet mantra. Vad är det här? Förra året hade Janet en av mina favoritlåtar, och jag var förbannad på folket som inte ens röstade henne till Andra Chansen. I år är jag istället förbannad på Janet som följer upp Heartstrings med det här! Detta var inte kul alls. Fan Janet, du sumpade det! Du skulle ju komma tillbaka, knocka alla och ta revansch. Trist!
Resultat: 8:a
Om jag fick bestämma: 6:a
 
Ammotrack:
Och plötsligt saknar man Outtrigger från förra veckan. Det här var verkligen, verkligen ingenting för mig. Usch! Hoppas de är chanslösa i Andra Chansen. Orkar inte ens skriva mer än så om detta!
Resultat: Andra Chansen
Om jag fick bestämma: 8:a
 
Josef Johansson:
Åh, det här gillar jag ju! Tycker låten är ännu bättre nu när jag lyssnat på den ett par gånger, men tyckte även att den var tillräckligt bra igår för att vilja skicka den till final. De som ringde och röstade höll inte med och placerade Josef näst sist. Nåja, den hade ändå inte haft någon chans i finalen, men det hade varit kul att ha med den dit ändå. Riktig musik ju!
Resultat: 7:a
Om jag fick bestämma: Final
 
Linda Bengtzing:
Hm. Detta är svårbedömt. Linda försöker uppdatera sitt sound, vilket hon ska ha cred för. Jag tycker dock inte det kändes tillräckligt fräscht. Helt okej låt, men nä, det når inte riktigt fram. Linda känns som en väldigt daterad artist, tillexempel om man jämför med Sanna Nielsen som känns mer tidlös. Men bra försök Linda, jag föredrar detta över Shirley förra veckan!
Resultat: 5:a
Om jag fick bestämma: 5:a
 
Ellinore Holmer:
Okej, här har vi en guilty pleasure. Den här låten har jämförts med tidigare melodifestival-låtar som I mina drömmar och Så vill stjärnorna, och eftersom det är två av mina guilty pleasure-favoriter så gillar jag självklart även detta i hemlighet. Ellinore är ingen stark sångerska, hon sjunger inte en stark låt, men jag kan ändå inte låta bli att gilla det här lite granna. Men som sagt, lite i hemlighet. 
Resultat: Andra Chansen
Om jag fick bestämma: Andra Chansen
 
Anton Ewald:
Nej, Anton har inte årets bästa låt. Den är inte bättre än Begging. Han kan inte sjunga mer än medelmåttigt. Men fan alltså, hans karisma får mig att smälta på två sekunder. Jag vill bara ligga på stranden bredvid Anton och äta ananas. Jag vill bara brottas med honom i vågorna. Jag vill bara springa mot honom på en blomstrande äng. Hans karisma påverkar mig på ett sätt som ingen annan artist lyckas med. Släng där in en ganska bra låt och ge Anton 1000 pluspoäng för dansen och du har en värdig finalist i min bok. 
Resultat: Final
Om jag fick bestämma: Final
 
 

Kommentarer
Mamma säger:

Men vad är det här nu???? Man röstar 1-5 poäng på bidragen och inte 1-10!!! Har du inte lärt dig någonting under alla dessa år vi sett festivalen tillsammans??? ;)

2014-02-24 | 15:18:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback