Melodifestivalen 2014: Deltävling 3

När jag hört alla bidrag i lördags tittade jag på min schlagerkompanjon Pontus och utbrast "Jag bryr mig inte ens vem som går vidare ikväll". Så kändes det. Men när det väl gällde och finalisterna skulle utses så satt jag ändå där och var nervös och höll tummarna. Här kommer mina åsikter om tredje deltävlingens låtar:
 
Outtrigger:
Favorittippade Outtrigger hamnade "bara" i Andra Chansen, men det gör ingenting för mig. Inte min typ av musik på något sätt. Helt okej, men jag saknade något som gjorde låten lite mer minnesvärd. Andra Chansen kommer bli sjukt spännande i år!
Resultat: Andra Chansen
Om jag fick bestämma: 6:a
 
EKO:
Från mina hemtrakter (Västerbotten) kom årets vinnare från Svensktoppen Nästa. Och som vanligt gick det skit för "allmänhetens bidrag". Lite oförtjänt, tycker jag. Jag gillade EKO och jag gillade produktionen av låten. Tyvärr så var produktionen bättre än själva låten. Men som sagt, att de kom sist i det här svaga startfältet kändes orättvist. 
Resultat: 8:a
Om jag fick bestämma: Andra Chansen. 
 
Oscar Zia:
Det här får mig att känna mig gammal. Och inte fan ska man känna sig gammal innan man ens hunnit fylla 20 år, haha? Nåväl, nostalgin flödar i den här låten, utan att den känns gammal. Jag älskade Britney när jag var liten, och att återanvända hennes/pojkbandens sound från 15 år sedan i nyputsad version känns faktiskt inte så oinspirerat som det låter. Tvärt om. 
Resultat: Final
Om jag fick bestämma: Final
 
Shirley Clamp:
Men Shirley, varför? Du floppade förra gången du var med i Melodifestivalen med en fin men tråkig låt, och så kommer du tillbaka med samma sak. Fast den här gången på engelska, och så pinsamt plagierad av She Wolf med David Guetta. Shirley var duktig och låten var fin  men det håller fan inte!
Resultat: 6:a
Om jag fick bestämma: 5:a
 
State of Drama:
Det här var över mina förväntningar. Förra året var jag nästan ilsken (Nä, inte rikitgt) när State of Drama gick direkt till final, och i år var jag nästan lite besviken över att de bara gick till Andra Chansen. Kunde de inte bara ha kommit med den här låten förra året istället, gått till final och så hade allt varit frid och fröjd? Nu tvingas vi skicka dem till en redan superstark Andra Chansen. Nåja, hade jag bestämt hade jag nog ändå gjort detsamma. 
Resultat: Andra Chansen
Om jag fick bestämma: Andra Chansen. 
 
CajsaStina Åkerström:
Det här var de längsta tre minuterna på länge. Tre dåsiga minuter där CajsaStina stod och artikulerade ut en text som säkert var fin, men som gick mig över huvudet eftersom jag fokuserade på att inte somna. Snark!
Resultat: 7:a
Om jag fick bestämma: 8:a
 
Ace Wilder:
YES. Vilken underbar skräll! Modernt, snyggt, kaxigt. Den här låten sitter så hårt i mitt huvud att jag nästan börjar se den som min favorit i hela tävlingen. Just nu är det Sanna eller Ace som gäller för mig alltså!
Resultat: Final
Om jag fick bestämma: Final
 
Dr. Alban feat. Jessica Folcker:
Det här var väldigt ljummet i min värld. Lite halvhjärtat. Har egentligen ingen stor åsikt om den här låten. Hade den gått till final hade jag sagt "Jahapp", hade den kommit sist hade jag sagt "Jahapp". Efter Ace så kändes detta bara som ett stort kliv tillbaka. 
Resultat: 5:a
Om jag fick bestämma: 7:a

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback