Melodifestivalen 2014: Deltävling 2

Nu har det gått några dagar sen den andra deltävlingen, och det är hög tid att jag skriver vad jag tyckte. Håller jag med svenska folket? Här är mina kommentarer:
 
J.E.M: 
Jag gillade J.E.M i X Factor (Som jag såg ett par ströavsnitt av) och jag gillade dem även i Melodifestivalen. Även om musikstilen inte är det jag allra helst ligger hemma och lyssnar på  så är det väldigt taggande och kul. Lite mer självsäkerhet och jag är helt såld. Jag tror och hoppas att de har stora chanser i Andra Chansen
Resultat: Andra Chansen
Om jag fick bestämma: Final
 
The Refreshments:
Nej tack. 
Resultat: 5:a
Om jag fick bestämma: 8:a
 
Manda: 
Det här lät som en refrängslös version av Firework med Katy Perry blandat med Viva La Vida av Coldplay. Helt okej, men ganska ospännande. Ingen mystik, ingen nerv. Bara lite småtrevligt. Sistaplatsen var väl dock lite väl hård?
Resultat: 8:a
Om jag fick bestämma: 7:a
 
Panetoz:
Satan i gatan vad den här låten sätter sig på huvudet. Och det är så jobbigt när man bara kan några få ord i låten, för då kan man ju inte ens försöka tränga ut låten genom att sjunga sönder den. Har inget emot det här, tycker det är ganska kul att den gick vidare, men det är inget jag personligen röstar på.
Resultat: Final
Om jag fick bestämma: Andra Chansen
 
Pink Pistols:
Haha, underbart! Ungefär som med Army of Lovers förra året så blir jag så glad när Melodifestivalen under 3 minuter känns mer som Pride och Gaygala. Häftiga kläder, bra blandning mellan nonchalans/party och så kryddat med drag show. Jag gillar det!
Resultat: 7:a
Om jag fick bestämma: Andra Chansen
 
Sanna Nielsen:
Sanna Nielsen har varit lite ojämn i Melodifestivalen för mig. Antingen så förstår jag först inte alls grejen, men börjar älska låten i efterhand (I'm in love, Vågar du vågar jag...) eller så är hon en underbar jävla käftsmäll direkt (Empty Room). I år tillhör hon, med blandade känslor, den andra kategorin. Jag gillar Sanna, hennes låt är fantastisk, men hur roligt känns det att skicka henne till Eurovision? Jag är lite delad, men jag kan inte låta bli att älska det ändå.
Resultat: Final
Om jag fick bestämma: Final 
 
Little Great Things:
Minns inte alls hur den här låten gick, men den var väl helt okej eller? Nåväl, alldeles för lättglömt. Men hellre det här än The Refreshments alla dagar i veckan.
Resultat: 6:a
Om jag fick bestämma: 6:a
 
Martin Stenmarck:
Varför gillar jag inte det här? Jag vet inte. Jag är bara inget fan av Martin. Tror låten behöver några fler lyssningar. Jo, jag gillar nog det här ändå. Eller jag vet inte. Känner mig så splittrad. Jag hoppas inte Martin går vidare från Andra Chansen, men att han har hamnat där känns ändå rättvist. Hm. Svårt. 
Resultat: Andra Chansen
Om jag fick bestämma: 5:a
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback