Melodifestivalen 2014: Deltävling 1

Efter att mitt schlagerbloggande fick ett abrupt slut förra året (Hallå, vem slutar mitt i ett pågående Eurovision Song Contest?) så är jag nu tillbaka! Jag struntar i bortförklaringar och hoppar direkt på Melodifestivalens första deltävling som gick av stapeln igår. Såhär känner jag: 
 
Yohio:
Nä, jag vet inte. Jag vill inte ha mer Yohio nu. Låten var ganska bra, Yohio är alltid intressant att titta på, men nä. Jag blir inte alls glad över hans finalplats, även om jag absolut förstår varför det blev som det blev. Men jag känner mig inte orolig alls. Yohio blev väldigt dissad av de internationella jurygrupperna förra året, så jag tror inte att han har nån vinnarchans i år. En annan gång hade jag haft honom på min topp 4, men igår var startfältet för starkt för att jag skulle vilja ha honom vidare i tävlingen. Känns jättekonstigt att sätta honom näst sist, men det är min magkänsla just nu. 
Resultat: Final
Om jag fick bestämma: 7:a
 
Mahan Moin:
Här gick mitt Eurovision-hjärta igång på allvar. Ingen fantastisk låt, men ändå skön på något vis. Mest hänger det nog på Mahan som verkar så sympatisk och härlig. Rörig och lite konstig låt, men hallå, det är väl såhär det brukar låta i Eurovision? Skulle gärna sett detta igen!
Resultat: 7:a
Om jag fick bestämma: Andra chansen
 
Linus Svenning:
Det här blev jag faktiskt lite besviken på. I förhandssnacket angavs det här som en solklart finalistkandidat, så mina förväntningar var kanske lite för höga. Jag gillar det här, men det känns ändå inte riktigt som min grej. Andra Chansen-platsen känns ändå rättvis, även fast jag skulle ha knuffat ner den ett snäpp.
Resultat: Andra Chansen
Om jag fick bestämma: 5:a
 
Elisa Lindström: 
Haha, jag vill först klargöra att jag absolut inte hatar det här. Tvärt om tycker jag att det är ganska roligt och catchy. Men jag tror att vi alla kommit till en punkt där vi känner att det här är lite för daterat, eller? Schlager är självklart alltid välkommet i Melodifestivalen, men en pytteliten blinkning till att det är 2014 kanske inte är för mycket begärt?
Resultat: 5:a
Om jag fick bestämma: 8:a
 
Alvaro Estrella: 
Åh, satan så fel det gick. Alvaro sjöng rent hemskt faktiskt, vilket är så synd. Låten är så jävla jobbigt catchy att man bara vill implodera. Med säkrare livesång (och ett lite svagare motstånd) så tror jag att den här låten hade hamnat i Andra Chansen. Men nåväl, jag får väl nöja mig med att dansa mig svettig till den på gayklubbarna. För där lovar jag att den kommer spelas flitigt. 
Resultat: 6:a
Om jag fick bestämma: Andra chansen
 
Ellen Benediktson:
Och här har vi låten jag ringde och röstade på igår. Wow. Superfin låt som höjs som fasen av en grym sångerska. I slutet av låten satt jag nästan och torkade några tårar. Nej, jag vill inte skicka det här till Köpenhamn (Vi minns ju alla Anna Bergendahl-fiaskot), men jag är så himla glad över att musikalitet har en chans i den här tävlingen!
Resultat: Final
Om jag fick bestämma: Final 
 
Sylvester Schlegel:
Jag gillar när det kommer sådanna här chanslösa, bra bidrag. Om alla 8 låtar hade passat in i Melodifestivalen och förtjänat att gå vidare, då hade man ju bara blivit ännu mer splittrad över resultatet. Det är lite som Anna Järvinen ifjol. Helt fel sammanhang, men ett uppskattat inslag för en liten indiepojke som jag. 
Resultat: 8:a
Om jag fick bestämma: 6:a
 
Helena Paparizou:
Egentligen borde jag vara skitarg över att Helena inte gick direkt till final. Men efter förra året där de flesta av de bästa låtarna inte ens gick till andra chansen (Amanda Fondell, Janet Leon...) så blev jag faktiskt lättad över att inte Helena hamnade på nån jävla femteplats eller liknande. Det var snyggt, proffsigt och väldigt Eurovision. Jag hoppas på att Helena dansar sig vidare från Andra chansen, för jag tror att hon kan få stort stöd av de internationella jurygrupperna. 
Resultat: Andra chansen
Om jag fick bestämma: Final

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback