Melodifestivalen 2014: Deltävling 4

Sådär ja, då har vi hört alla årets låtar i Melodifestivalen. 8 finalister klara, två kvar! Gårdagens fjärde deltävling från Örnsköldsvik var som de tidigare deltävlingarna iår ingen höjdare om man bortser från de tävlande låtarna. Jag tycker så himla synd om Nour, som egentligen är så himla bra! Men allt det där vet ni redan, nu kör vi istället med vad jag tyckte om de 8 sista bidragen: 
 
Alcazar:
Lyxigt, snyggt, härligt. Ingen fullpoängare låtmässigt, men tillräckligt bra för att vara en välkomnad återkomst. Shirley och Linda må floppa, men ingen verkar kunna rubba Alcazar! Tyvärr känns det hela ändå lite "5 år för sent" och om de inte lyckats vinna med en massa bra, liknande låtar, varför skulle de vinna nu?
Resultat: Final
Om jag fick bestämma: Andra Chansen
 
I.D.A:
Det här vet jag inte riktigt vad jag ska göra av. Jag gav den 5/10 poäng. Mitt i mellan. Inte speciellt bra, inte speciellt dåligt. Lite roligt med någon som tar ut svängarna klädesmässigt dock och har en egen stil, men det hjälper ju inte när låten är för lättglömd.
Resultat: 6:a
Om jag fick bestämma: 7:a
 
Janet Leon:
"Men vafan Janet!!". Det satt jag och upprepade igår som ett litet mantra. Vad är det här? Förra året hade Janet en av mina favoritlåtar, och jag var förbannad på folket som inte ens röstade henne till Andra Chansen. I år är jag istället förbannad på Janet som följer upp Heartstrings med det här! Detta var inte kul alls. Fan Janet, du sumpade det! Du skulle ju komma tillbaka, knocka alla och ta revansch. Trist!
Resultat: 8:a
Om jag fick bestämma: 6:a
 
Ammotrack:
Och plötsligt saknar man Outtrigger från förra veckan. Det här var verkligen, verkligen ingenting för mig. Usch! Hoppas de är chanslösa i Andra Chansen. Orkar inte ens skriva mer än så om detta!
Resultat: Andra Chansen
Om jag fick bestämma: 8:a
 
Josef Johansson:
Åh, det här gillar jag ju! Tycker låten är ännu bättre nu när jag lyssnat på den ett par gånger, men tyckte även att den var tillräckligt bra igår för att vilja skicka den till final. De som ringde och röstade höll inte med och placerade Josef näst sist. Nåja, den hade ändå inte haft någon chans i finalen, men det hade varit kul att ha med den dit ändå. Riktig musik ju!
Resultat: 7:a
Om jag fick bestämma: Final
 
Linda Bengtzing:
Hm. Detta är svårbedömt. Linda försöker uppdatera sitt sound, vilket hon ska ha cred för. Jag tycker dock inte det kändes tillräckligt fräscht. Helt okej låt, men nä, det når inte riktigt fram. Linda känns som en väldigt daterad artist, tillexempel om man jämför med Sanna Nielsen som känns mer tidlös. Men bra försök Linda, jag föredrar detta över Shirley förra veckan!
Resultat: 5:a
Om jag fick bestämma: 5:a
 
Ellinore Holmer:
Okej, här har vi en guilty pleasure. Den här låten har jämförts med tidigare melodifestival-låtar som I mina drömmar och Så vill stjärnorna, och eftersom det är två av mina guilty pleasure-favoriter så gillar jag självklart även detta i hemlighet. Ellinore är ingen stark sångerska, hon sjunger inte en stark låt, men jag kan ändå inte låta bli att gilla det här lite granna. Men som sagt, lite i hemlighet. 
Resultat: Andra Chansen
Om jag fick bestämma: Andra Chansen
 
Anton Ewald:
Nej, Anton har inte årets bästa låt. Den är inte bättre än Begging. Han kan inte sjunga mer än medelmåttigt. Men fan alltså, hans karisma får mig att smälta på två sekunder. Jag vill bara ligga på stranden bredvid Anton och äta ananas. Jag vill bara brottas med honom i vågorna. Jag vill bara springa mot honom på en blomstrande äng. Hans karisma påverkar mig på ett sätt som ingen annan artist lyckas med. Släng där in en ganska bra låt och ge Anton 1000 pluspoäng för dansen och du har en värdig finalist i min bok. 
Resultat: Final
Om jag fick bestämma: Final
 
 

Melodifestivalen 2014: Deltävling 3

När jag hört alla bidrag i lördags tittade jag på min schlagerkompanjon Pontus och utbrast "Jag bryr mig inte ens vem som går vidare ikväll". Så kändes det. Men när det väl gällde och finalisterna skulle utses så satt jag ändå där och var nervös och höll tummarna. Här kommer mina åsikter om tredje deltävlingens låtar:
 
Outtrigger:
Favorittippade Outtrigger hamnade "bara" i Andra Chansen, men det gör ingenting för mig. Inte min typ av musik på något sätt. Helt okej, men jag saknade något som gjorde låten lite mer minnesvärd. Andra Chansen kommer bli sjukt spännande i år!
Resultat: Andra Chansen
Om jag fick bestämma: 6:a
 
EKO:
Från mina hemtrakter (Västerbotten) kom årets vinnare från Svensktoppen Nästa. Och som vanligt gick det skit för "allmänhetens bidrag". Lite oförtjänt, tycker jag. Jag gillade EKO och jag gillade produktionen av låten. Tyvärr så var produktionen bättre än själva låten. Men som sagt, att de kom sist i det här svaga startfältet kändes orättvist. 
Resultat: 8:a
Om jag fick bestämma: Andra Chansen. 
 
Oscar Zia:
Det här får mig att känna mig gammal. Och inte fan ska man känna sig gammal innan man ens hunnit fylla 20 år, haha? Nåväl, nostalgin flödar i den här låten, utan att den känns gammal. Jag älskade Britney när jag var liten, och att återanvända hennes/pojkbandens sound från 15 år sedan i nyputsad version känns faktiskt inte så oinspirerat som det låter. Tvärt om. 
Resultat: Final
Om jag fick bestämma: Final
 
Shirley Clamp:
Men Shirley, varför? Du floppade förra gången du var med i Melodifestivalen med en fin men tråkig låt, och så kommer du tillbaka med samma sak. Fast den här gången på engelska, och så pinsamt plagierad av She Wolf med David Guetta. Shirley var duktig och låten var fin  men det håller fan inte!
Resultat: 6:a
Om jag fick bestämma: 5:a
 
State of Drama:
Det här var över mina förväntningar. Förra året var jag nästan ilsken (Nä, inte rikitgt) när State of Drama gick direkt till final, och i år var jag nästan lite besviken över att de bara gick till Andra Chansen. Kunde de inte bara ha kommit med den här låten förra året istället, gått till final och så hade allt varit frid och fröjd? Nu tvingas vi skicka dem till en redan superstark Andra Chansen. Nåja, hade jag bestämt hade jag nog ändå gjort detsamma. 
Resultat: Andra Chansen
Om jag fick bestämma: Andra Chansen. 
 
CajsaStina Åkerström:
Det här var de längsta tre minuterna på länge. Tre dåsiga minuter där CajsaStina stod och artikulerade ut en text som säkert var fin, men som gick mig över huvudet eftersom jag fokuserade på att inte somna. Snark!
Resultat: 7:a
Om jag fick bestämma: 8:a
 
Ace Wilder:
YES. Vilken underbar skräll! Modernt, snyggt, kaxigt. Den här låten sitter så hårt i mitt huvud att jag nästan börjar se den som min favorit i hela tävlingen. Just nu är det Sanna eller Ace som gäller för mig alltså!
Resultat: Final
Om jag fick bestämma: Final
 
Dr. Alban feat. Jessica Folcker:
Det här var väldigt ljummet i min värld. Lite halvhjärtat. Har egentligen ingen stor åsikt om den här låten. Hade den gått till final hade jag sagt "Jahapp", hade den kommit sist hade jag sagt "Jahapp". Efter Ace så kändes detta bara som ett stort kliv tillbaka. 
Resultat: 5:a
Om jag fick bestämma: 7:a

Melodifestivalen 2014: Deltävling 2

Nu har det gått några dagar sen den andra deltävlingen, och det är hög tid att jag skriver vad jag tyckte. Håller jag med svenska folket? Här är mina kommentarer:
 
J.E.M: 
Jag gillade J.E.M i X Factor (Som jag såg ett par ströavsnitt av) och jag gillade dem även i Melodifestivalen. Även om musikstilen inte är det jag allra helst ligger hemma och lyssnar på  så är det väldigt taggande och kul. Lite mer självsäkerhet och jag är helt såld. Jag tror och hoppas att de har stora chanser i Andra Chansen
Resultat: Andra Chansen
Om jag fick bestämma: Final
 
The Refreshments:
Nej tack. 
Resultat: 5:a
Om jag fick bestämma: 8:a
 
Manda: 
Det här lät som en refrängslös version av Firework med Katy Perry blandat med Viva La Vida av Coldplay. Helt okej, men ganska ospännande. Ingen mystik, ingen nerv. Bara lite småtrevligt. Sistaplatsen var väl dock lite väl hård?
Resultat: 8:a
Om jag fick bestämma: 7:a
 
Panetoz:
Satan i gatan vad den här låten sätter sig på huvudet. Och det är så jobbigt när man bara kan några få ord i låten, för då kan man ju inte ens försöka tränga ut låten genom att sjunga sönder den. Har inget emot det här, tycker det är ganska kul att den gick vidare, men det är inget jag personligen röstar på.
Resultat: Final
Om jag fick bestämma: Andra Chansen
 
Pink Pistols:
Haha, underbart! Ungefär som med Army of Lovers förra året så blir jag så glad när Melodifestivalen under 3 minuter känns mer som Pride och Gaygala. Häftiga kläder, bra blandning mellan nonchalans/party och så kryddat med drag show. Jag gillar det!
Resultat: 7:a
Om jag fick bestämma: Andra Chansen
 
Sanna Nielsen:
Sanna Nielsen har varit lite ojämn i Melodifestivalen för mig. Antingen så förstår jag först inte alls grejen, men börjar älska låten i efterhand (I'm in love, Vågar du vågar jag...) eller så är hon en underbar jävla käftsmäll direkt (Empty Room). I år tillhör hon, med blandade känslor, den andra kategorin. Jag gillar Sanna, hennes låt är fantastisk, men hur roligt känns det att skicka henne till Eurovision? Jag är lite delad, men jag kan inte låta bli att älska det ändå.
Resultat: Final
Om jag fick bestämma: Final 
 
Little Great Things:
Minns inte alls hur den här låten gick, men den var väl helt okej eller? Nåväl, alldeles för lättglömt. Men hellre det här än The Refreshments alla dagar i veckan.
Resultat: 6:a
Om jag fick bestämma: 6:a
 
Martin Stenmarck:
Varför gillar jag inte det här? Jag vet inte. Jag är bara inget fan av Martin. Tror låten behöver några fler lyssningar. Jo, jag gillar nog det här ändå. Eller jag vet inte. Känner mig så splittrad. Jag hoppas inte Martin går vidare från Andra Chansen, men att han har hamnat där känns ändå rättvist. Hm. Svårt. 
Resultat: Andra Chansen
Om jag fick bestämma: 5:a
 
 
 

Melodifestivalen 2014: Deltävling 1

Efter att mitt schlagerbloggande fick ett abrupt slut förra året (Hallå, vem slutar mitt i ett pågående Eurovision Song Contest?) så är jag nu tillbaka! Jag struntar i bortförklaringar och hoppar direkt på Melodifestivalens första deltävling som gick av stapeln igår. Såhär känner jag: 
 
Yohio:
Nä, jag vet inte. Jag vill inte ha mer Yohio nu. Låten var ganska bra, Yohio är alltid intressant att titta på, men nä. Jag blir inte alls glad över hans finalplats, även om jag absolut förstår varför det blev som det blev. Men jag känner mig inte orolig alls. Yohio blev väldigt dissad av de internationella jurygrupperna förra året, så jag tror inte att han har nån vinnarchans i år. En annan gång hade jag haft honom på min topp 4, men igår var startfältet för starkt för att jag skulle vilja ha honom vidare i tävlingen. Känns jättekonstigt att sätta honom näst sist, men det är min magkänsla just nu. 
Resultat: Final
Om jag fick bestämma: 7:a
 
Mahan Moin:
Här gick mitt Eurovision-hjärta igång på allvar. Ingen fantastisk låt, men ändå skön på något vis. Mest hänger det nog på Mahan som verkar så sympatisk och härlig. Rörig och lite konstig låt, men hallå, det är väl såhär det brukar låta i Eurovision? Skulle gärna sett detta igen!
Resultat: 7:a
Om jag fick bestämma: Andra chansen
 
Linus Svenning:
Det här blev jag faktiskt lite besviken på. I förhandssnacket angavs det här som en solklart finalistkandidat, så mina förväntningar var kanske lite för höga. Jag gillar det här, men det känns ändå inte riktigt som min grej. Andra Chansen-platsen känns ändå rättvis, även fast jag skulle ha knuffat ner den ett snäpp.
Resultat: Andra Chansen
Om jag fick bestämma: 5:a
 
Elisa Lindström: 
Haha, jag vill först klargöra att jag absolut inte hatar det här. Tvärt om tycker jag att det är ganska roligt och catchy. Men jag tror att vi alla kommit till en punkt där vi känner att det här är lite för daterat, eller? Schlager är självklart alltid välkommet i Melodifestivalen, men en pytteliten blinkning till att det är 2014 kanske inte är för mycket begärt?
Resultat: 5:a
Om jag fick bestämma: 8:a
 
Alvaro Estrella: 
Åh, satan så fel det gick. Alvaro sjöng rent hemskt faktiskt, vilket är så synd. Låten är så jävla jobbigt catchy att man bara vill implodera. Med säkrare livesång (och ett lite svagare motstånd) så tror jag att den här låten hade hamnat i Andra Chansen. Men nåväl, jag får väl nöja mig med att dansa mig svettig till den på gayklubbarna. För där lovar jag att den kommer spelas flitigt. 
Resultat: 6:a
Om jag fick bestämma: Andra chansen
 
Ellen Benediktson:
Och här har vi låten jag ringde och röstade på igår. Wow. Superfin låt som höjs som fasen av en grym sångerska. I slutet av låten satt jag nästan och torkade några tårar. Nej, jag vill inte skicka det här till Köpenhamn (Vi minns ju alla Anna Bergendahl-fiaskot), men jag är så himla glad över att musikalitet har en chans i den här tävlingen!
Resultat: Final
Om jag fick bestämma: Final 
 
Sylvester Schlegel:
Jag gillar när det kommer sådanna här chanslösa, bra bidrag. Om alla 8 låtar hade passat in i Melodifestivalen och förtjänat att gå vidare, då hade man ju bara blivit ännu mer splittrad över resultatet. Det är lite som Anna Järvinen ifjol. Helt fel sammanhang, men ett uppskattat inslag för en liten indiepojke som jag. 
Resultat: 8:a
Om jag fick bestämma: 6:a
 
Helena Paparizou:
Egentligen borde jag vara skitarg över att Helena inte gick direkt till final. Men efter förra året där de flesta av de bästa låtarna inte ens gick till andra chansen (Amanda Fondell, Janet Leon...) så blev jag faktiskt lättad över att inte Helena hamnade på nån jävla femteplats eller liknande. Det var snyggt, proffsigt och väldigt Eurovision. Jag hoppas på att Helena dansar sig vidare från Andra chansen, för jag tror att hon kan få stort stöd av de internationella jurygrupperna. 
Resultat: Andra chansen
Om jag fick bestämma: Final