ESC 2013: Semi 1

Första semifinalen är slut, och jag är supernöjd! Showen flöt på fantastiskt, Petra var galant och pirrandet i magen kunde ha mätts på richterskalan. Men allt sånt där är ju oviktigt! Tävlingsmomentet, hur gick det där? Håller jag med Europa? Såhär tycker jag:
 
Till final:
 
Moldavien:
Aliona Moons O'mie tillhör en av mina favoriter faktiskt, så att hon tog sig vidare kändes superkul! En dramastisk och spännande ballad med ett läckert nummer. 
 
Litauen:
Att man ens blev förvånad över att Litauen gick vidare är ju egentligen konstigt, med tanke på deras oförtjänade framgång de senaste åren. Nä, det här trodde jag verkligen inte på, och är inte direkt överlycklig över att vi kommer att tvingas se det här stolpiga numret igen.
 
Irland:
Jag har aldrig gillat den här låten, men oj oj så den växer på scen. Jag hade inte med den på min topp 10 igår, men känner mig ändå rätt glad över att den gick vidare. Det kändes välförkänt!
 
Estland:
Oväntat nog tog den här fina balladen sig vidare till finalen på lördag. Snygg låt, bra sångerska men nä, det här går jag inte igång på. Kul för Birgit, men jag hade inte behövt ha med mig henne till finalen. 
 
Vitryssland:
Haha, åh, Vitryssland. Detta är östeuropa i ett nötskal, och jag älskar det. Snygg tjej i snyggt nummer med dans och glitter. Jag är glad att det fortfarande finns plats för sånt här i den här tävlingen. 
 
Danmark:
Storfavoriten fick med sig hela publiken direkt när hon började sjunga, och det var otroligt mäktigt. Har gillat det här från första stund, och igår kändes det faktiskt som en vinnare! Heja Danmark!
 
Ryssland:
Måste säga att känns lite överflödigt att både Ryssland och Estland gick vidare. Om jag fått välja hade Ryssland ensam fått tagit vacker-ballad-biljetten till finalen. Jag gillar den smått ofrivilligt med tanke på hur kletigt det egentligen är, men finalplatsen är klockren.
 
Belgien:
Haha, sötis-Roberto och hans stora ögon fick också en finalplats. Låten har blivit riktigt bra, och jag blev riktigt glad över kvalifikationen! 
 
Ukraina:
Haha, ännu mer underbar östeuropa-frosseri! Solklar finalist, jag gillar ju det här väldigt mycket! Zlata är livsfarlig på lördag, när alla 39 länder får rösta!
 
Nederländerna: 
OJ vad nervös jag var när Anouk efter att 9 finalister av 10 blivit avslöjade fortfarande hade en oviss framtid  i tävlingen. Men det gick vägen, och jag är så lycklig! Älskar det här, och jag ska äntligen få se Anouk live på lördag efter att ha älskat henne i 5 år.  
 
Utslagna:
Montenegro
Kroatien 
Serbien
Cypern
Österrike
Slovenien
 
Kroatien, Cypern och Slovenien är jag glad att vara av med. Österrike, Montenegro och Serbien hade varit roliga att ha kvar i tävlingen, men de var inga stora favoriter. Hade jag fått välja hade jag bytt ut Estland och Litauen mot två av de tre jag nyss räknade upp, men jag är ändå supernöjd med resultatet. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback