ESC 2013: Semi 1

Första semifinalen är slut, och jag är supernöjd! Showen flöt på fantastiskt, Petra var galant och pirrandet i magen kunde ha mätts på richterskalan. Men allt sånt där är ju oviktigt! Tävlingsmomentet, hur gick det där? Håller jag med Europa? Såhär tycker jag:
 
Till final:
 
Moldavien:
Aliona Moons O'mie tillhör en av mina favoriter faktiskt, så att hon tog sig vidare kändes superkul! En dramastisk och spännande ballad med ett läckert nummer. 
 
Litauen:
Att man ens blev förvånad över att Litauen gick vidare är ju egentligen konstigt, med tanke på deras oförtjänade framgång de senaste åren. Nä, det här trodde jag verkligen inte på, och är inte direkt överlycklig över att vi kommer att tvingas se det här stolpiga numret igen.
 
Irland:
Jag har aldrig gillat den här låten, men oj oj så den växer på scen. Jag hade inte med den på min topp 10 igår, men känner mig ändå rätt glad över att den gick vidare. Det kändes välförkänt!
 
Estland:
Oväntat nog tog den här fina balladen sig vidare till finalen på lördag. Snygg låt, bra sångerska men nä, det här går jag inte igång på. Kul för Birgit, men jag hade inte behövt ha med mig henne till finalen. 
 
Vitryssland:
Haha, åh, Vitryssland. Detta är östeuropa i ett nötskal, och jag älskar det. Snygg tjej i snyggt nummer med dans och glitter. Jag är glad att det fortfarande finns plats för sånt här i den här tävlingen. 
 
Danmark:
Storfavoriten fick med sig hela publiken direkt när hon började sjunga, och det var otroligt mäktigt. Har gillat det här från första stund, och igår kändes det faktiskt som en vinnare! Heja Danmark!
 
Ryssland:
Måste säga att känns lite överflödigt att både Ryssland och Estland gick vidare. Om jag fått välja hade Ryssland ensam fått tagit vacker-ballad-biljetten till finalen. Jag gillar den smått ofrivilligt med tanke på hur kletigt det egentligen är, men finalplatsen är klockren.
 
Belgien:
Haha, sötis-Roberto och hans stora ögon fick också en finalplats. Låten har blivit riktigt bra, och jag blev riktigt glad över kvalifikationen! 
 
Ukraina:
Haha, ännu mer underbar östeuropa-frosseri! Solklar finalist, jag gillar ju det här väldigt mycket! Zlata är livsfarlig på lördag, när alla 39 länder får rösta!
 
Nederländerna: 
OJ vad nervös jag var när Anouk efter att 9 finalister av 10 blivit avslöjade fortfarande hade en oviss framtid  i tävlingen. Men det gick vägen, och jag är så lycklig! Älskar det här, och jag ska äntligen få se Anouk live på lördag efter att ha älskat henne i 5 år.  
 
Utslagna:
Montenegro
Kroatien 
Serbien
Cypern
Österrike
Slovenien
 
Kroatien, Cypern och Slovenien är jag glad att vara av med. Österrike, Montenegro och Serbien hade varit roliga att ha kvar i tävlingen, men de var inga stora favoriter. Hade jag fått välja hade jag bytt ut Estland och Litauen mot två av de tre jag nyss räknade upp, men jag är ändå supernöjd med resultatet. 

Förändringar i min rankning:

14 poängare:

San Marino

 

12 poängare:

Nederländerna

Danmark

Tyskland

Israel

 

10 poängare:

Norge

Moldavien

Ukraina

Sverige

Italien

 

8 poängare:

Vitryssland

Serbien

Frankrike

 

6 poängare:

Ryssland

Georgien

Rumänien
Finland

Österrike

Ungern

Makedonien

Storbritannien

 

4 poängare:

Azerbaijan

Slovenien

Montenegro

Schweiz

Estland

 

2 poängare:

Spanien

Malta

Cypern

Irland

Belgien

Bulgarien

Island

1 poängare:

Grekland

Litauen

Lettland

Armenien

Kroatien

Albanien


San Marino har seglat upp som min storfavorit och förtjänar inte längre bara 12 poäng, utan jag fläskar på med en icke ESC-logisk 14-poängare. Imorgon är det den första semifinalen, på torsdag är det semifinal 2 och på fredag är det äntligen min tur att åka ner till Malmö! Årets bästa vecka är här!


Semifinal 2: Mina nuvarande finalister

1. Lettland: "Here We Go" –  PeR
2. San Marino: "Crisalide" – Valentina Monetta
3. Makedonien: "Pred Da Se Razdeni" – Esma & Lozano
4. Azerbajdzjan: "Hold me" – Farid Mammadov
5. Finland: "Marry Me" – Krista Siegfrids
6. Malta: "Tomorrow" – Gianluca Bezzina
7. Bulgarien: "Samo Shampioni" (Only Champions) – Elitsa & Stoyan
8. Island: "Ég á Líf" – Eyþór Ingi Gunnlaugsson
9. Grekland: "Alcohol Is Free" – Koza Mostra and Agathonas Iakovidis
10. Israel: "Rak Bishvilo" – Moran Mazor
11. Armenien: "Lonely Planet" – Dorians
12. Ungern: "Kedvesem" (Zoohacker Remix) – ByeAlex
13. Norge: "I Feed You My Love" – Margaret Berger 
14. Albanien: "Identitet" – Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko
15. Georgien: "Waterfall" – Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani
16. Schweiz: "You And Me" – Takasa
17. Rumänien: "It's My Life" – Cezar
 

Semifinal 2 ser ut på detta sätt, och jag har lite svårt att få till mina 10 finalister! Jag har i sista stund bytt ut Schweiz mot Makedonien. Vi får hur se hur det känns om två veckor när vi får se detta på scen i Malmö Arena. Iallafall så har jag i denna semifinal tre storfavoriter som jag hoppas extra mycket på: San Marino, Norge och Israel.