Melodifestivalen 2013: FINAL

Då var dagen vi alla väntat på här! Finalen i Melodifestivalen! I detta års final möts 10 låtar av blandad kvalité, från usel till ganska bra. Ingen Euphoria, men det kan vi väl inte förvänta oss varje år. Om jag får välja så är detta kvällens resultat:
 1. Anton Ewald - Begging
  Snygg kille, snygg låt, snyggt nummer. Karisma, dansglädje och en bra partylåt. Jag hoppas på den första slutsegraren som kommit till final via Andra Chansen. Troligt? Nja! Men efter det här ljumma mello-året är det kanske dags för ett litet mirakel?
 2. YOHIO - Heartbreak Hotel
  Jag har inget emot ifall den här vinner heller. Ganska bra låt, men ingen 12-poängare. Hela grejen är mest att det här är intressant att titta på, och jag tror knappast att YOHIO skulle gå obemärkt förbi i Malmö i maj. 
 3. Ulrik Munther - Tell the world I'm here
  Om Ulrik vinner blir jag heller inte ledsen. Jag tycker fortfarande att Soldiers förra året var mycket bättre, även om det här känns mer Eurovision-anpassat, vilken den självklart får pluspoäng för.
 4. Robin Stjernberg - You
  Det här är min sista tänkbara vinnarkandidat. Om någon annan än dessa fyra grabbar vinner så lär denna kväll gå i sorgens tecken. Robin och låten blir bara starkare. 
 5. David Lindgren - Skyline
  Gillar inte det här speciellt mycket, men om internationella jurygrupperna gillar den så kan jag nästan överväga att inte gallskrika om den vinner. Men jag tror absolut inte att den har något i slutstriden att göra. Sorry David!
 6. Ralf Gyllenhammar - Bed on fire
  Snälla snälla snälla, låt denna inte vinna! Jag är livrädd att den här kommer segla upp i toppen, och isåfall blir jag en mycket ilsken man. Detta är inget för mig (Och att den ändå hamnar på sjätteplats vittnar väl ganska mycket om vad jag tycker om kvalitén på årets final)
 7. Sean Banan - Copacabanana
  Om vi skickar det här för att visa Europa så dör jag. Men det är fanimej roligare än de tre nedstående!
 8. State of drama - Falling
  Tack men nej tack
 9. Louise Hoffsten - Only the dead fish follow the stream
  Årets tråkigaste låt. Den har inget att göra i finalen, och jag ber en stilla bön (HAH) att den hamnar långt ner på resultatlistan
 10. Ravaillacz - En riktig jävla schlager
  Stryp mig långsamt. Hugg mig med kniv, bomba mig med ruttna ägg, smäll till mig med en spade. Gör vad som helst, rösta bara inte på Ravaillacz. Då är ni döda för mig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback