Min nuvarande rangordning inför Eurovision:

Jag har delat in alla 39 tävlande länder i 7 kategorier efter min personliga smak. Länderna står utan inbördes ordning i kateogorierna! Såhär känner jag just nu, men det kan sannerligen ändras innan maj!
 
12 poängare:
Danmark
Nederländerna
San Marino
Tyskland
 
10 poängare:
Ukraina
Vitryssland
Moldavien
Serbien
Israel
Norge
Sverige
 
8 poängare:
Ryssland
Georgien
Rumänien
Schweiz
Finland
Spanien
 
6 poängare:
Österrike
Slovenien
Malta
Ungern
Frankrike
Italien 
Storbrittanien 
 
4 poängare:
Estland
Cypern
Irland
Azerbaijan
Island
Grekland
 
2 poängare:
Belgien
Litauen
Montenegro
Bulgarien
Lettland
Makedonien
Armenien
 
1 poängare:
Kroatien
Albanien

Melodifestivalens final 2013:

Ja, nu har jag helt och hållet lyckats smälta resultatet i årets melodifestival. Det tog mig åtta dagar, men nu är jag redo att skriva det här inlägget på ett så objektivt sätt som möjligt. Robin Stjernberg vann, och hur känner jag nu då, 8 dagar senare? Jo, ganska glad faktiskt! Som jag skrev i mitt förra inlägg så var Robin en av mina fyra vinnarkandidater (Även fast jag placerade honom som fyra av dessa...). Låten fortsätter att växa, och jag börjar faktsikt känna mig säker på att vi skickar rätt låt ändå. Det är långt ifrån min favoritlåt i årets Eurovision, men den är ju ändå riktigt bra. Absolut inget att skämmas för. 
 
Nu tänkte jag gå igenom min egen final. Jag delade ju ut finalplatser varje vecka, och tillslut hade jag även en liten Andra Chansen. Såhär såg min final ut iår (i ordning efter vilken deltävling de tävlade i)
 1. YOHIO - Heartbreak hotel
 2. Anna Järvinen - Porslin
 3. Anton Ewald - Begging
 4. Felicia Olsson - Make me nr. 1
 5. Swedish House Wives - On top of the world
 6. Amanda Fondell - Dumb
 7. Martin Rolinski - In and out of love
 8. Janet Leon - Heartstrings
 9. Army of Lovers - Rockin' the ride
 10. Ulrik Munther - Tell the world I'm here
När jag ser den här listan blir jag helt varm i kroppen! Varför såg inte finalen ut såhär? Dock så ångrar jag lite att jag inte tog med Robin! Lite pinsamt att dissa vinnaren. Som slutord vill jag säga att jag tycker att Anna Järvinens Porslin är den utan tvekan bästa låten i årets Melodifestival. Helt överlägsen! Tyvärr passar hon inte riktigt in i sammanhanget, och jag skulle istället ha gett vinsten till Anton Ewald, Amanda Fondell eller Janet Leon. Där har ni min topp 3!

Melodifestivalen 2013: FINAL

Då var dagen vi alla väntat på här! Finalen i Melodifestivalen! I detta års final möts 10 låtar av blandad kvalité, från usel till ganska bra. Ingen Euphoria, men det kan vi väl inte förvänta oss varje år. Om jag får välja så är detta kvällens resultat:
 1. Anton Ewald - Begging
  Snygg kille, snygg låt, snyggt nummer. Karisma, dansglädje och en bra partylåt. Jag hoppas på den första slutsegraren som kommit till final via Andra Chansen. Troligt? Nja! Men efter det här ljumma mello-året är det kanske dags för ett litet mirakel?
 2. YOHIO - Heartbreak Hotel
  Jag har inget emot ifall den här vinner heller. Ganska bra låt, men ingen 12-poängare. Hela grejen är mest att det här är intressant att titta på, och jag tror knappast att YOHIO skulle gå obemärkt förbi i Malmö i maj. 
 3. Ulrik Munther - Tell the world I'm here
  Om Ulrik vinner blir jag heller inte ledsen. Jag tycker fortfarande att Soldiers förra året var mycket bättre, även om det här känns mer Eurovision-anpassat, vilken den självklart får pluspoäng för.
 4. Robin Stjernberg - You
  Det här är min sista tänkbara vinnarkandidat. Om någon annan än dessa fyra grabbar vinner så lär denna kväll gå i sorgens tecken. Robin och låten blir bara starkare. 
 5. David Lindgren - Skyline
  Gillar inte det här speciellt mycket, men om internationella jurygrupperna gillar den så kan jag nästan överväga att inte gallskrika om den vinner. Men jag tror absolut inte att den har något i slutstriden att göra. Sorry David!
 6. Ralf Gyllenhammar - Bed on fire
  Snälla snälla snälla, låt denna inte vinna! Jag är livrädd att den här kommer segla upp i toppen, och isåfall blir jag en mycket ilsken man. Detta är inget för mig (Och att den ändå hamnar på sjätteplats vittnar väl ganska mycket om vad jag tycker om kvalitén på årets final)
 7. Sean Banan - Copacabanana
  Om vi skickar det här för att visa Europa så dör jag. Men det är fanimej roligare än de tre nedstående!
 8. State of drama - Falling
  Tack men nej tack
 9. Louise Hoffsten - Only the dead fish follow the stream
  Årets tråkigaste låt. Den har inget att göra i finalen, och jag ber en stilla bön (HAH) att den hamnar långt ner på resultatlistan
 10. Ravaillacz - En riktig jävla schlager
  Stryp mig långsamt. Hugg mig med kniv, bomba mig med ruttna ägg, smäll till mig med en spade. Gör vad som helst, rösta bara inte på Ravaillacz. Då är ni döda för mig!

Melodifestivalen 2013: Andra chansen

I lördags var det dags för Andra Chansen, och självklart satt jag klistrad vid TV-rutan med stora förväntningar. "Om det finns någon rättvisa kvar i Melodifestivalen så får vi se den här låten i finalen efter en seger i Andra Chansen" skrev jag om Anton Ewalds Begging efter andra deltävlingen, så jag har självklart mycket nöjd med resultatet i Andra Chansen. Jag är även glad för Robin Stjerberg som också förtjänade sin finalplats, även om jag hellre hade gett den sista finalplatsen till Martin Rolinski. 
 
Jag har ju efter varje deltävling delat ut finalplatser och andra chansen-platser efter personligt tycke, och ifall jag var allsmäktig schlagergud skulle Andra Chansen att ha sett ut såhär (i ordning efter deltävlingen de gick vidare ifrån)
 1. David Lindgren - Skyline
 2. Michael Feiner & Caisa - We're still kids
 3. Felicia Olsson - Make me nr. 1
 4. Sean Banan - Copacabanana 
 5. Eddie Razaz - Alibi
 6. Martin Rolinski - In and out of love
 7. Robin Stjernberg - You
 8. Ralf Gyllenhammar - Bed on fire
Jag vet inte om jag är riktigt nöjd nu i efterhand, när jag fått lyssna på låtarna flera gånger. Men så röstade jag! De fetmarkerade låtarna är de som skulle ha gått vidare i min topp 5 under Andra Chansen. Tillslut så väljer jag....Martin Rolinski och Felicia Olsson som mina finalister. 
 
Det gör att jag har ett personligt finalfält färdigt. Det tar vi nästa gång! Och om ni håller med mig så får ni gärna skicka ett mail till Christer Björkman om att jag faktiskt borde bli allsmäktig schlagergud (Eller iallafall bli en del av urvalsjuryn...)