Eurovision: Om programledare och lottning

Jag ska försöka att sluta vara så efter med mina inlägg. Nog för att jag inte vill vara en av de där schlagerbloggarna som skriver om varenda detalj exakt när de händer, för det finns flera kanonbra bloggar som ansvarar för det området redan, men jag vill ju ändå att mina kommentarer ska kännas hyfsat fräscha. Så, som sagt, ska försöka bättra mig på det. 
 
Nu i andra halvan av januari har det ju hållits två viktiga livesändningar som handlat om Eurovision 2013. Dels semifinalslottningen, och dels avslöjandet av programledare. Jag kollade givetsvis på båda två av dessa sändningar med spänning. Jag börjar att kommentera den senaste. Petra Mede ska leda Eurovision Song Contest i Malmö. Jag måste säga att jag blev väldigt förvånad, men inte ett dugg upprörd. Jag är en av de som tycker att hon i rätt sammanhang är riktigt rolig, och jag tror att med manus av Edward af Sillén så kommer det bli kanon. Satt och hoppades på Sarah, och även fast jag fortfarande tror att hon skulle ha gjort ett utmärkt jobb så känns hon ju lite tam i jämförelse till Petra! 
 
Lottningen inför semifinalerna var kanske inte det mest upphetsande jag tittat på. Hela Eurovision är ju show, varför måste lottningen vara så formell och stel? Ge den lite sexappeal och gör den till en väldigt tidig förfest till ESC istället! Eric Saade i badbyxor som lottar, ja tack!
 Resultatet då? Jo, tack, jag är nöjd! Väldigt svårt att kommentera innan de flesta låtarna är färdiga såklart. Sverige får rösta i den första semifinalen, vilket jag är mycket nöjd med. Anledningen är att Nederländerna tävlar i den semin.Eftersom Anouk är en av mina favoritartister och Nederländerna har det väldigt trögt i Eurovision så känns det bra att jag kommer kunna hjälpa dem med ett gäng röster! Det var min enda förhoppning innan lottningen, så jag är nöjd. Annars har jag inte så mycket att tillägga!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback