Eurovision: Om programledare och lottning

Jag ska försöka att sluta vara så efter med mina inlägg. Nog för att jag inte vill vara en av de där schlagerbloggarna som skriver om varenda detalj exakt när de händer, för det finns flera kanonbra bloggar som ansvarar för det området redan, men jag vill ju ändå att mina kommentarer ska kännas hyfsat fräscha. Så, som sagt, ska försöka bättra mig på det. 
 
Nu i andra halvan av januari har det ju hållits två viktiga livesändningar som handlat om Eurovision 2013. Dels semifinalslottningen, och dels avslöjandet av programledare. Jag kollade givetsvis på båda två av dessa sändningar med spänning. Jag börjar att kommentera den senaste. Petra Mede ska leda Eurovision Song Contest i Malmö. Jag måste säga att jag blev väldigt förvånad, men inte ett dugg upprörd. Jag är en av de som tycker att hon i rätt sammanhang är riktigt rolig, och jag tror att med manus av Edward af Sillén så kommer det bli kanon. Satt och hoppades på Sarah, och även fast jag fortfarande tror att hon skulle ha gjort ett utmärkt jobb så känns hon ju lite tam i jämförelse till Petra! 
 
Lottningen inför semifinalerna var kanske inte det mest upphetsande jag tittat på. Hela Eurovision är ju show, varför måste lottningen vara så formell och stel? Ge den lite sexappeal och gör den till en väldigt tidig förfest till ESC istället! Eric Saade i badbyxor som lottar, ja tack!
 Resultatet då? Jo, tack, jag är nöjd! Väldigt svårt att kommentera innan de flesta låtarna är färdiga såklart. Sverige får rösta i den första semifinalen, vilket jag är mycket nöjd med. Anledningen är att Nederländerna tävlar i den semin.Eftersom Anouk är en av mina favoritartister och Nederländerna har det väldigt trögt i Eurovision så känns det bra att jag kommer kunna hjälpa dem med ett gäng röster! Det var min enda förhoppning innan lottningen, så jag är nöjd. Annars har jag inte så mycket att tillägga!
 

Danmark har bestämt sig!

Nu har vårt sydliga grannland bestämt sig för vad de vill representera sig själva med i Malmö! Det blir Only teardrops med Emmelie de Forest som ska slåss i den rödvita flaggans namn.Och det här inlägget smärtar för mig att skriva. Anledningen till det är att Danmark är mitt absoluta hatland i Eurovision. Jag vet inte om ni andra ESC-nördar också har hatländer, men Danmark har alltid varit mitt. Jag tycker de skickar sån otroligt meningslös radio-dynga varje år. Men i år så tycker jag att de gjorde helt rätt beslut.
  
Jo, det är fortfarande inom Danmarks vanliga gränser, men Only teardrops har något som intresserar mig som ingen dansk låt gjort förut. Den är lättsmält, lättrallad och fastnar på hjärnan, men den här ändå något lite mystiskt och trollskt (Hallå, Titanic-flöjten!). Så det gör verkligen ont att säga att Danmark bidrag är det utan tvekan bästa bidraget hittills i Eurovision Song Contest 2013, och jag vill absolut se det i den stora finalen. Men det ska nog gå vägen. Om Danmark brukar lyckas bra med sin vanliga dynga borde ju den här pärlan nästan ha chans på slutsegern (Fast någon riktig vinnare kanske den inte känns som ändå, även om det är en bra låt!)
 

Klara bidrag sen sist:

Hej på er! Gott nytt år! Schlagergrabben här, och nu när vi hamnat på rätt sida om nyår så är det väl dags att komma igång med bloggandet igen. Det är ju nu, eller snarare om en vecka, som Eurovision-säsongen börjar på riktigt. Men mer om det senare, nu tänkte jag gå igenom de två bidrag som hunnit väljas sen jag sist bloggade, nämligen dessa:
 
Albanien: Adrian Lulgjuraj ft. Bledar Sejko - Identitet 
Kommentar: Att Albanien väljer att följa upp mästerverket Suus med detta är så obegripligt så att jag blir rent ut sagt illamående. Det här faller typ i min hatkategori i Eurovision, gubbmusik. Jag tycker tyvärr att detta är fullkomligt värdelöst! Som tur är verkar Europa hålla med mig, för röstar de som vanligt så borde vi slippa Albanien i finalen.

Ukraina: Zlata Ognevich - Gravity 
Kommentar: Någon vi dock förmodligen inte kommer slippa i finalen är Zlata Ognevich. Och vet ni vad, jag vill inte slippa henne heller. Jag var väldigt tveksam när jag hörde Gravity första gången, men jag tycker den växer varje gång man hör den. Nog för att jag helst ser Ukraina skicka låtar som "Show me your love" och "Shady Lady" så tror jag på den här sköna ballad-exotiska-snygg-saken. Och vi vet ju att Ukraina kommer göra något grymt nummer till den. På det området är Ukraina oslagbara.  Förutom 2010, vad fan hände där?