Norge och Finland är redo för Malmö!

Det här inlägget kommer lite väl sent, men men, så kan det gå! Jag tänkte bara komma och kommentera att Finland och Norge i helgen bestämde sig för att skicka varsin cool blondin till Malmö i maj. Det handlar då om dessa två:
 
Finland: Krista Siegfrids - Marry me 
Kommentar: Hade jag bara fått den här låten och det här framförandet presenterat för mig som Finlands bidrag så hade jag nog tyckt att det hade varit ett roligt nummer. En halvsvag låt som vägs upp av en rolig effekt i kyrkkockorna och en väldigt bokstavlig scenshow med en ganska cool sångerska. Nu har jag ju varit ganska insatt i den finska uttagningen, så jag jämför ju det automatiskt med låtarna som blev utslagna av denna. Och då känns det inte lika kul längre. Jag höll mina tummar för Mikael Saari och hans grymma ballad, och som andrahansval hade jag Diandra. Två låtar som jag lyssnat massvis på de senaste veckorna. Men nepp, Krista vann. När tiden går och jag blir van vid att det här är Finlands bidrag så lär jag kunna se det roliga i det igen. För den är, den horribla texten till trots, en kul låt med stor möjlighet till finalplats. 

Norge: Margaret Berger - I Feed you my love 
Kommentar: Måste börja med att säga att Margaret är så sjukt snygg och cool! Jättehäftig artist! Jag har inte varit insatt i Norges uttagning lika mycket som Finlands, men av det jag hört så tycker jag att norrmännen gjorde ett utmärkt val. Låten är förmodligen för introvert för en riktig topplacering (fast tyska Lenas Taken by a stranger blev ju faktiskt 10:a för två år sedan!), men jag gillar den och hoppas på en finalplats. Jag var spektisk i början, men den blir bättre för varje lyssning och nu är jag helt on board! Om jag får bestämma får vi sällskap i finalen av alla de nordiska länderna (utom tråkiga Island)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback