Melodifestivalen 2013: Deltävling 3

Vad ska man säga? Vad tusan ska man säga? Årets utan tvekan starkaste deltävling, och så blir resultatet såhär? Jag kan säga att jag var riktigt förbannad i lördagskväll. Jag kunde inte ens se något skrattretande i resultatet, utan var bara sur sur sur. Nåja, här kommer min genomgång:
 
Eddie Razaz:
Ännu en modern danslåt av en charmig kille! Egentligen är inte det här helt och hållet min smak. Jo, den är bra, och jag gillar den. Men jag fastnade inte riktigt för den. Men jag ville ju höra mer av den i tävlingen! Sjätteplatsen är ett skämt, och jag är så arg att David Lindgren är i final medan Anton Ewald bara är i andra chansen och Eddie har åkt ut. Hur gick det här till?
Resultat: 6:a
Om jag fick bestämma: Andra chansen
 
Elin Peterson:
Kvällens svagaste låt. Elin verkade grymt gullig, men var det någon alls som gick igång på det här? Fint, men inte mycket mer än så. 
Resultat: 8:a
Om jag fick bestämma: 7:a
 
RavaILLAcz:
Jag känner ett sådant hat mot det här. Jag har alltid haft svårt för Tommy Körberg. Ja ja, han har en stor röst blablabla. Men jag har alltid ogillat honom. Och så kommer han med det här? Och går till final? Och jag vill bara gråta. Hoppet håller på att pysa ur mig. Ja, vad ska man säga? Ravaillacz mot Louise Hoffsten i finalen. OJ, vad jag  längtar...
Resultat: Final
Om jag fick bestämma: 8:a
 
Amanda Fondell:
Jag tror att jag hade lite för höga förhoppningar på den här låten. Jag hade målat upp en bild av att den skulle vara supermegasjuktjävlagrym. Och sen när den kom och "bara" var grymt bra så blev jag nog lite besviken, och gav den bara en svag 9-poängare. Men nu lyssnade jag på den igen, och nog fan är det här en fullskalig 10-poängare! Svinhärlig låt av en supercool brud som bara växer. Att den här slutade på sjunde plats är ett av allt för många skämt i årets melodifestival. 
Resultat: 7:a
Om jag fick bestämma: Final
 
Martin Rolinski:
Det här fick mig riktigt glad. En riktig glädjespridare! Jag som inte varit något jättefan av Martin som frontman i BWO tyckte helt plötsligt att han kändes kanon. Allt kändes bara roligt och bubbligt och kul. Andra chansen-platsen kändes som det enda rättvisa under hela kvällen. Jag önskar dock att jag hade fler finalplatser att dela ut den här veckan, för Martin är solklart också värd en!
Resultat: Andra chansen
Om jag fick bestämma: Andra chansen. 
 
Caroline af Ugglas:
Det här var ju också bra! Jag gillar Caroline och tyckte att låten var en riktigt goding. Tyvärr hamnar den ju i skuggan av Snälla snälla, som var mycket mer direkt och naken. Den här kändes lite för plottrig jämfört med hennes Melodifestivals-tvåa från 2009. Det är synd att så många bättre låtar slogs ut i lördags, så att jag inte kan få vara glad åt Carolines AC-biljett. 
Resultat: Andra chansen
Om jag fick bestämma: 5:a
 
State of drama:
Jag ogillar inte det här. State of drama överraskade mig på ett positivt sätt med den här låten. Jag trodde att jag skulle hata dem och deras låt, men den visade sig ju vara rätt skön! Den hade kunnat få skrälla någon annan vecka, men den här veckan känns det enbart bittert. Aja, hellre det här än Ravaillacz alla dagar i veckan!
Resultat: Final
Om jag fick bestämma: 6:a
 
Janet Leon:
Men asså nu får ju Sverige ge sig! Det här var ju svinbra! Fattar ingen det? Hur röstar folk? Ser ni inte ett Eurovision-paket när ni ser det? Frågorna är många. Stackars förhandstippade Janet floppade och det gör ont i hjärtat. En riktigt hit-låt med en skitsnygg sångerska i läckra kläder passar tydligen inte i Melodifestivalen längre. Jag ringde iallafall och röstade på Janet, både i första och andra omgången (I första omgången ringde jag även på Martin och Amanda). Men vad hjälper det? Kom tillbaka nästa år Janet, 2013 är bara ett skitår!
Resultat: 5:a
Om jag fick bestämma: Final

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback