Melodifestivalen 2013: Deltävling 1

Teknikstrul, rätt roliga mellanakter, en briljerande Gina Dirawi och stämningen på topp. Jaja, direkt till det viktigaste, vad tyckte jag om bidragen (och framförallt resultatet)? Jo, såhär:
 
David Lindgren:
Snygg låt, snyggt nummer, men det här känns väl fruktansvärt gjort? Finalplatsen kändes tråkigt förutsägbar. Jag tror dock att låten kan växa om jag lyssnar in den lite mer, för den var ju rätt härlig. Jag har inte så mycket att säga om det här egentligen. Skyline lät ju ganska exakt som man förväntat sig. 
Resultat: Final
Om jag fick bestämma: Andra chansen
 
Cookies n Beans:
Nä. Det här hoppades jag skulle hamna utanför topp 4. Bra sångerskor, halvkul låt, men nä. Jag känner bara tack men nej tack. Ungefär i klass med Lisa Miskovsky förra året. Förhoppningsvis slipper vi dock se den här låten i finalen till skillnad från Why start a fire (Sorry Lisa!)
Resultat: Andra Chansen
Om jag fick bestämma: 6:a
 
Jay-Jay Johanson:
Det här nådde inte riktigt upp till mina förväntningar. Kan tänka mig att studioversionen är bättre (Har inte lyssnat på den ännu) och jag kommer säkert sitta och njuta av den här lilla pärlan när festivalen är över. Att den här låten skulle komma sist kändes lika självklart som att David Lindgren skulle komma till final.
Resultat: 8:a
Om jag fick bestämma: 7:a
 
Mary N'diaye:
Haha, åh, sötaste Mary! Den här Haba Haba-kusinen gav mig ett stort leende på läpparna. Jag sörjer inte att den åkte ut ur tävlingen, men jag ställer gärna upp och kör Gosa-dansen på kommande schlagerpartyn som jag förhoppningsvis hamnar på i vår! Jag tror att jag kommer bli väldigt taggad när jag här den här låten efter en drink eller två.
Resultat: 5:a
Om jag fick bestämma: 5:a
 
Eric Gadd:
Jag ska börja med att säga att jag egentligen tyckte att Erics låt var helt okej när jag hörde den första gången. Men när den kom före flera låtar som jag tyckte var bättre så började jag småhata den lite granna. Och nu kommer det aldrig gå att tvätta bort (Ungefär som att jag hatar Oh my god och Spring för livet för att de snodde finalplatserna i Andra chansen 2011). Därför är jag en surkart och sätter Eric på min sistaplats. Hah! 
Resultat: Andra chansen
Om jag fick bestämma: 8:a
 
YOHIO:
Precis som jag befarat så var han inte tillräckligt japansk. Men det gjorde inte så mycket, för han var ju bra ändå! Och han tågade ju in på scenen till en av mina favoritsångerskor från Japan, så jag skall icket klaga. Låten var bra och han var bra och finalplatsen satt som en smäck. Ska bli kul att se hur han kan mäta sig med framtida finalister. 
Resultat: Final
Om jag fick bestämma: Final
 
Anna Järvinen:
Kvällens flopp!! Inte låten alltså, utan placeringen den fick! För enligt mig var detta solklart kvällens bästa låt. Fruktansvärt vackra, sköra, gripande minuter av musikguld, och svenska folket dömer den till en näst sista-plats? Hm. Nåja, under Melodifestivalen har man ju en speciell musiksmak, och jag råkade tydligen glida över till min "riktiga" smak. För Porslin kommer jag lyssna på långt efter att vi korat en vinnare i den här tävlingen. Åh Anna, vilken kvinna!
Resultat: 7:a
Om jag fick bestämma: Final
 
Michael Feiner & Caisa:
Åh, vad synd att det blev som det blev. Riktigt härlig låt, men tyvärr höll den sig ju inte riktigt live. Känns jättetrist! Jag hade gärna sett dem igen i AC, och förhoppningsvis hade Caisa varit mindre nervös och kunnat göra ett bättre jobb (Och hon hade gärna fått byta kläder till något roligare också!). Den här vill jag bara köra på högsta volym och hoppa omkring till. Men nä, det funkade inte riktigt i lördags. Trist trist!
Resultat: 6:a
Om jag fick bestämma: Andra chansen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback