Melodifestivalen 2013: Deltävling 4

Då var det färdigt då! Alla fyra deltävlingar avklarade, och jag hoppar rakt på mina omdömen:
 
Army of lovers:
Haha, åh, det här var så underbart. Jag vill ha mer av LaCamilla nu genast! Låten är rolig, men skulle behöva lite mer tyngd! Att den skulle slås ut var väl tyvärr inte så oväntat, men om jag hade fått bestämma hade jag njutit av det här spektaklet i finalen om två veckor! Jag menar, om vi ska ha ett "roligt" bidrag så är väl det här tusen gånger roligare, sexigare och bättre än Ravaillacz?
Resultat: 6:a
Om jag fick bestämma: Final
 
Lucia Piñera:
Helt okej låt, duktig sångerska, men nja. Inte så tilltalande, och att påpeka likheterna med Rolling in the deep känns kanske lite väl gjort vid det här laget (Även om det är väldigt sant). En sistaplats förtjänade den dock inte.
Resultat: 8:a
Om jag fick bestämma: 6:a
 
Robin Stjernberg:
Synd om Robin som hamnade i samma delfinal som Ulrik Munther. Utan Ulrik som konkurent hade han nog haft chansen på den där finalplatsen. Nåväl, nu gick det ju ändå rätt bra och jag tycker egentligen att Robin fick exakt vad han förtjänade. Jag tror att den här låten kan växa till sig till nästa vecka och ha chans på att hamna i Friends Arena tillslut. 
Resultat: Andra chansen
Om jag fick bestämma: Andra chansen
 
Sylvia Vrethammar:
Stiliga Sylvia gav mig 3 minuter av ingenting. Hon är ju en riktig kalaspingla den där kvinnan, som säkert kan få en ålderdomlig, slaknad lem att resa sig igen, men den här låten kommer jag nog aldrig lyssna på igen under hela mitt liv. Den är inte dålig, men som sagt så är den 3 minuter av ingenting. 
Resultat: 7:a
Om jag fick bestämma: 8:a
 
Ralf Gyllenhammar: 
Här är jag väldigt delad. Samtidigt som jag själv absolut inte går igång på det här på något sätt så hör jag ju ändå att det är en bra låt. Jag förstår verkligen att folk gillar det här, och det har sin givna plats i en final i Melodifestivalen. Men njae, den är inget för mig. Men den är snygg, och Ralf gör ett kanonjobb. 
Resultat: Final
Om jag fick bestämma: Andra chansen
 
Behrang Miri:
Haha, medan jag skriver detta så lyssnar jag faktiskt på den här låten. Och jag blir jätteglad. Härligt drag, och en medryckande refräng. Att se den i andra chansen på lördag känns faktiskt riktigt kul. Såhär kände jag verkligen inte i lördags, men nu har jag lyssnat på den några gånger efteråt och börjat ändra uppfattning. Om jag hade skrivit det här inlägget om några dagar kanske jag tillochmed hade skickat den vidare till Andra chansen. För att avsluta måste jag säga att jag älskar Loulou Lamotte, och hoppas att hon kommer tillbaka till Melodifestivalen som solosångerska!
Resultat: Andra chansen
Om jag fick bestämma: 5:a
 
Terese Fredenwall:
Vi som såg tillsammans i lördags kom överens om att Terese har en väldigt naturlig utstrålning, och att hon har flera kändis-lookalikes. Breaking the silence var dock för anonym, även om den var tjusig. Kan nog växa på skiva, men kändes i lördags som en skräll när den tog sig till topp 5. 
Resultat: 5:a
Om jag fick bestämma: 7:a
 
Ulrik Munther:
Bra låt, snygg kille, coolt rymdtema i bakgrunden... Solklar finalist med vinstchanser i Friends Arena. Inte mycket mer att säga!
Resultat: Final
Om jag fick bestämma: Final
 

Melodifestivalen 2013: Deltävling 3

Vad ska man säga? Vad tusan ska man säga? Årets utan tvekan starkaste deltävling, och så blir resultatet såhär? Jag kan säga att jag var riktigt förbannad i lördagskväll. Jag kunde inte ens se något skrattretande i resultatet, utan var bara sur sur sur. Nåja, här kommer min genomgång:
 
Eddie Razaz:
Ännu en modern danslåt av en charmig kille! Egentligen är inte det här helt och hållet min smak. Jo, den är bra, och jag gillar den. Men jag fastnade inte riktigt för den. Men jag ville ju höra mer av den i tävlingen! Sjätteplatsen är ett skämt, och jag är så arg att David Lindgren är i final medan Anton Ewald bara är i andra chansen och Eddie har åkt ut. Hur gick det här till?
Resultat: 6:a
Om jag fick bestämma: Andra chansen
 
Elin Peterson:
Kvällens svagaste låt. Elin verkade grymt gullig, men var det någon alls som gick igång på det här? Fint, men inte mycket mer än så. 
Resultat: 8:a
Om jag fick bestämma: 7:a
 
RavaILLAcz:
Jag känner ett sådant hat mot det här. Jag har alltid haft svårt för Tommy Körberg. Ja ja, han har en stor röst blablabla. Men jag har alltid ogillat honom. Och så kommer han med det här? Och går till final? Och jag vill bara gråta. Hoppet håller på att pysa ur mig. Ja, vad ska man säga? Ravaillacz mot Louise Hoffsten i finalen. OJ, vad jag  längtar...
Resultat: Final
Om jag fick bestämma: 8:a
 
Amanda Fondell:
Jag tror att jag hade lite för höga förhoppningar på den här låten. Jag hade målat upp en bild av att den skulle vara supermegasjuktjävlagrym. Och sen när den kom och "bara" var grymt bra så blev jag nog lite besviken, och gav den bara en svag 9-poängare. Men nu lyssnade jag på den igen, och nog fan är det här en fullskalig 10-poängare! Svinhärlig låt av en supercool brud som bara växer. Att den här slutade på sjunde plats är ett av allt för många skämt i årets melodifestival. 
Resultat: 7:a
Om jag fick bestämma: Final
 
Martin Rolinski:
Det här fick mig riktigt glad. En riktig glädjespridare! Jag som inte varit något jättefan av Martin som frontman i BWO tyckte helt plötsligt att han kändes kanon. Allt kändes bara roligt och bubbligt och kul. Andra chansen-platsen kändes som det enda rättvisa under hela kvällen. Jag önskar dock att jag hade fler finalplatser att dela ut den här veckan, för Martin är solklart också värd en!
Resultat: Andra chansen
Om jag fick bestämma: Andra chansen. 
 
Caroline af Ugglas:
Det här var ju också bra! Jag gillar Caroline och tyckte att låten var en riktigt goding. Tyvärr hamnar den ju i skuggan av Snälla snälla, som var mycket mer direkt och naken. Den här kändes lite för plottrig jämfört med hennes Melodifestivals-tvåa från 2009. Det är synd att så många bättre låtar slogs ut i lördags, så att jag inte kan få vara glad åt Carolines AC-biljett. 
Resultat: Andra chansen
Om jag fick bestämma: 5:a
 
State of drama:
Jag ogillar inte det här. State of drama överraskade mig på ett positivt sätt med den här låten. Jag trodde att jag skulle hata dem och deras låt, men den visade sig ju vara rätt skön! Den hade kunnat få skrälla någon annan vecka, men den här veckan känns det enbart bittert. Aja, hellre det här än Ravaillacz alla dagar i veckan!
Resultat: Final
Om jag fick bestämma: 6:a
 
Janet Leon:
Men asså nu får ju Sverige ge sig! Det här var ju svinbra! Fattar ingen det? Hur röstar folk? Ser ni inte ett Eurovision-paket när ni ser det? Frågorna är många. Stackars förhandstippade Janet floppade och det gör ont i hjärtat. En riktigt hit-låt med en skitsnygg sångerska i läckra kläder passar tydligen inte i Melodifestivalen längre. Jag ringde iallafall och röstade på Janet, både i första och andra omgången (I första omgången ringde jag även på Martin och Amanda). Men vad hjälper det? Kom tillbaka nästa år Janet, 2013 är bara ett skitår!
Resultat: 5:a
Om jag fick bestämma: Final

Förhandshypen uteblir;

Hejhej! Jag tänkte bara titta in på bloggen såhär 10 minuter innan den tredje deltävlingen i Melodifestivalen börjar och säga hej. Den här veckan har jag inte haft tid att ranka min förhandshype som jag brukar, vilket känns lite trist. Jag kan bara säga att jag är väldigt taggad på kvällen och tror att den kommer bli enormt spännande. Jag förbereder mig också på att bli sjukt besviken, för det finns en del grejer som kan gå fel. Rösta rätt nu folket! Rösta inte ironiskt, rösta på det som faktiskt är bra!

Norge och Finland är redo för Malmö!

Det här inlägget kommer lite väl sent, men men, så kan det gå! Jag tänkte bara komma och kommentera att Finland och Norge i helgen bestämde sig för att skicka varsin cool blondin till Malmö i maj. Det handlar då om dessa två:
 
Finland: Krista Siegfrids - Marry me 
Kommentar: Hade jag bara fått den här låten och det här framförandet presenterat för mig som Finlands bidrag så hade jag nog tyckt att det hade varit ett roligt nummer. En halvsvag låt som vägs upp av en rolig effekt i kyrkkockorna och en väldigt bokstavlig scenshow med en ganska cool sångerska. Nu har jag ju varit ganska insatt i den finska uttagningen, så jag jämför ju det automatiskt med låtarna som blev utslagna av denna. Och då känns det inte lika kul längre. Jag höll mina tummar för Mikael Saari och hans grymma ballad, och som andrahansval hade jag Diandra. Två låtar som jag lyssnat massvis på de senaste veckorna. Men nepp, Krista vann. När tiden går och jag blir van vid att det här är Finlands bidrag så lär jag kunna se det roliga i det igen. För den är, den horribla texten till trots, en kul låt med stor möjlighet till finalplats. 

Norge: Margaret Berger - I Feed you my love 
Kommentar: Måste börja med att säga att Margaret är så sjukt snygg och cool! Jättehäftig artist! Jag har inte varit insatt i Norges uttagning lika mycket som Finlands, men av det jag hört så tycker jag att norrmännen gjorde ett utmärkt val. Låten är förmodligen för introvert för en riktig topplacering (fast tyska Lenas Taken by a stranger blev ju faktiskt 10:a för två år sedan!), men jag gillar den och hoppas på en finalplats. Jag var spektisk i början, men den blir bättre för varje lyssning och nu är jag helt on board! Om jag får bestämma får vi sällskap i finalen av alla de nordiska länderna (utom tråkiga Island)

Melodifestivalen 2013: Deltävling 2

Ännu en deltävling avklarad. Höjdpunkten under kvällen var för mig solklart Hanson, Carson & Malmqvist. Vilka brudar!! Annars är jag väldigt besviken, framförallt över resultatet. Såhär tyckte jag:
  
Anton Ewald: 
Snygg-Anton hade en bra låt som jag vill höra igen snarast! Det här kändes ju mycket fräschare än David Lindgren, så att David fick en finalplats förra veckan men inte Anton den här veckan känns väldigt orättvist! Om det finns någon rättvisa kvar i Melodifestivalen så får vi se den här låten i finalen efter en seger i Andra Chansen. 
Resultat: Andra Chansen
Om jag fick bestämma: Final
 
Felicia Olsson:
Precis som jag trodde i förväg så gillade jag den här. Inte älskade, men gillade. Den kommer att spelas i mina lurar, och jag önskar att söta Felicia hade fått en till chans. Kändes som den här veckans Cookies N Beans, fast bättre. Förövrigt var hon superfin i sin klänning. Stort plus!
Resultat: 5:a
Om jag fick bestämma: Andra Chansen
 
Joacim Cans:
Startfältets sämsta låt enligt mig. Galet trist, och jag tycker att sistaplatsen var riktigt välförtjänt! Den här låten gav mig verkligen ingenting. För att sånt här såhär ska funka måste det vara lika mysigt som Kalle Moreus!
Resultat: 8:a
Om jag fick bestämma: 8:a
 
Swedish House Wives:
Kvällens stora besvikelse! Lika besviken som jag blev förra veckan över Anna Järvinens placering blev jag även igår kväll över att SHW fick lämna tävlingen. 6:a? På riktigt? Nej, den var inte lika bra som Jenny Silvers Something in your eyes, men herregud, den spöade ju resten av startfältet! (Förutom möjligtvis Anton). Underbara tjejer, härlig låt, glädje, modern schlager, perfekt show... Jag är så besviken på resultatet! Usch usch usch!
Resultat: 6:a
Om jag fick bestämma: Final
 
Erik Segerstedt & Tone Damli:
Ja, det här tycker jag är ganska svårt att kommentera. Det känns så himla mitt i mellan. Inget speciellt. Ganska fint, men slätstruket. Snygga sångare i en menlös bagatell. Jag är egentligen helt okej med deras biljett till Andra Chansen, men lite lägre skulle jag allt vilja placera dem.
Resultat: Andra chansen
Om jag fick bestämma: 6:a
 
Louise Hoffsten:
Vad fan hände? Det är allt jag vill fråga mig. Låten som jag trodde var helt chanslös kommer och går direkt till final? På bekostnad av resten av startfältet? Say what? Nä, det här var ruskigt tråkigt. Inte sämst igår, men nästan. Förhoppningsvis går hon samma öde till mötes som Lisa Miskovsky förra året. För det här var inte speciellt bra! Egentligen inte dåligt, men överskattat som tusan!
Resultat: Final
Om jag fick bestämma: 7:a
 
Rikard Wolff feat. Sara Isaksson:
Åh, Rikard, vilken pärla! Det här tyckte jag var superfint och gripande. Jag blev lite småkär i Rikard Wolff efter detta! Ack om jag ändå vore 30 år äldre (Eller kanske han 30 år yngre!). Jag tror den hamnar på samma spellista som Anna Järvinens låt på min Ipod.
Resultat: 7:a
Om jag fick bestämma: 5:a
 
Sean Banan:
Haha, vad ska man säga? Sean Banan är Sean Banan och det är jag ändå ganska glad över. För hur motbjudande han än kan verka ibland så bjuder han på något som ingen annan bjuder på. Det här är show x 1000 och man kan inte annat än fascineras. Den här lättrallade låten kommer jag aldrig få ur min hjärna! Tack Sean, tack så mycket...
Resultat: Final
Om jag fick bestämma: Andra Chansen.

Förhandshypen: Göteborg

Jag kör på med att lista min förhandshype inför Melodifestivalen precis som förra veckan. Dessa uttalanden bygger alltså bara på mina tankar om artisterna och det jag läst på andra schlagerbloggarna. Jag har inte hört något alls av låtarna eftersom jag alltid sparar det till lördagskvällen:
 1. Swedish House Wives. Jag har lite svårt för Pernilla Wahlgren, men de andra två brudarna älskar jag. Jag hoppas att det här är samma underbara schlagerkänsla som Jenny Silvers Something in your eyes för två år sedan som fortfarande är en av mina stora favoriter. Kom igen, mata mig med modern schlager!
 2. Anton Ewald. Jag tror att min läckre namne kommer att ge oss något bra! Jag har inte hört honom sjunga, men kommer han bara upp i hygglig nivå så lär nog dansen och låten (även fast jag inte hört den) göra jobbet. 
 3. Sean Banan. Jag har väldigt svårt för den människan, men samtidigt är jag dödssugen på att se vad han har kokat ihop iår. Det kommer förmodligen bli riktigt spektakulärt, och precis som förra året kommer jag nog inte riktigt kunna bestämma mig om det är hat eller kärlek jag känner gentemot Mr. Banan. 
 4. Felicia Olsson. Jag får en känsla av att det här är en låt som jag kommer gilla, som kommer hamna på plats 6-8 och sen lyssnas på i min iPod efter tävlingen. Tycker att Felicia är jättegullig och av det lilla jag hört av henne så har hon ju en jättefin röst. Men kan man verkligen komma som nykomling och ha ett såhär tråkigt artistnamn? Hm. 
 5. Erik Segerstedt & Tone Damli. Om det här kommer låta som hennes låt med Eric Saade så känner jag mig väldigt svalt inställd till det här, men jag har ändå ett litet hopp om att det här kommer vara rätt skönt. Och jag tycker det är jätteroligt när Melodifestivalen engagerar utländska artister, även om de bara kommer från landet alldeles bredvid.
 6. Rikard Wolff feat. Sara Isaksson. Det här kommer nog bli väldigt fint och ofarligt, vilket känns väldigt konstigt för lilla mig som är 90-talist. Jag kopplar ju bara Rikard Wolff till rösten som Scar i Lejonkungen, Disneys grymmaste filmskurk! Men jag ska försöka att inte tänka på Scars "Var beredd" och bara försöka se det som det är istället. 
 7. Joakim Cans. Nä. Usch. Jag tror inte att jag kommer uppskatta den här låten, och jag tror det här kommer bli en Nicke Borg-situation. Jag ryser av bara tanken!. Om det här går före mina favortier, som Nicke Borg gick före Linda Pritchard och Love Generation 2011, då kommer jag att se rött. Jag ställer in mig på det värsta redan nu, men kommer ändå att skrika lite ifall det här går hem allt för mycket i de svenska hemmen. 
 8. Louise Hoffsten. När jag såg att Louise skulle vara med i Melodifestivalen så tänkte jag bara "Nämen gud så tråkigt!" och exakt så tänker jag fortfarande. Den här veckans Erik Gadd, som förhoppningsvis inte gör lika stor succé som nyss nämnda Gadd. Ifall inte hennes låt rockar såklart, men jag tvivlar starkt på det. 
 

Helgens klara bidrag till Malmö:

Två länder valde bidrag i helgen, Island och Malta. Jag har inte varit insatt i någon av dessa uttagningar, så jag har inte koll på hur dessa låtar stod sig i konkurensen. Jag kan dock bedöma dem bara som de är. Och då tycker jag såhär:
 
Island: Eyþór Ingi Gunnlaugsson - Ég á líf   
Kommentar: Fasen också! Jag som verkligen hoppades att Island skulle komma med en vinnarkandidat iår. Jag är jättesugen på att åka till Reykjavik på schlagerresa. Men så kommer det ju inte att bli, inte 2014 iallafall. Jag kan inte bestämma mig om refrängen på Ég á líf låter som en tråkig version av Let it be eller Purple Rain, men tråkigt är det hur som helst. Visst, det här är väl lite fint, men ack så trist. 

Malta: Gianluca Bezzina - Tomorrow 
Kommentar: Plocka fram strandradion, här har vi slappa-på-en-handduk-på-stranden-skval ála Jason Mraz. Ännu ett land vi inte lär besöka i Eurovision-ärenden 2014 är definitivt Malta! Men bara för att den är chanslös måste den ju inte vara dålig. Jag tycker den är skön. Första gången jag lyssnade på den gick den fetbort, men nu några gånger senare så blir jag ändå glad av den. En liten låt som man bara vill klappa på huvudet och leka med under solen. Den här kan väl inte reta upp någon? (På gott och ont)

Melodifestivalen 2013: Deltävling 1

Teknikstrul, rätt roliga mellanakter, en briljerande Gina Dirawi och stämningen på topp. Jaja, direkt till det viktigaste, vad tyckte jag om bidragen (och framförallt resultatet)? Jo, såhär:
 
David Lindgren:
Snygg låt, snyggt nummer, men det här känns väl fruktansvärt gjort? Finalplatsen kändes tråkigt förutsägbar. Jag tror dock att låten kan växa om jag lyssnar in den lite mer, för den var ju rätt härlig. Jag har inte så mycket att säga om det här egentligen. Skyline lät ju ganska exakt som man förväntat sig. 
Resultat: Final
Om jag fick bestämma: Andra chansen
 
Cookies n Beans:
Nä. Det här hoppades jag skulle hamna utanför topp 4. Bra sångerskor, halvkul låt, men nä. Jag känner bara tack men nej tack. Ungefär i klass med Lisa Miskovsky förra året. Förhoppningsvis slipper vi dock se den här låten i finalen till skillnad från Why start a fire (Sorry Lisa!)
Resultat: Andra Chansen
Om jag fick bestämma: 6:a
 
Jay-Jay Johanson:
Det här nådde inte riktigt upp till mina förväntningar. Kan tänka mig att studioversionen är bättre (Har inte lyssnat på den ännu) och jag kommer säkert sitta och njuta av den här lilla pärlan när festivalen är över. Att den här låten skulle komma sist kändes lika självklart som att David Lindgren skulle komma till final.
Resultat: 8:a
Om jag fick bestämma: 7:a
 
Mary N'diaye:
Haha, åh, sötaste Mary! Den här Haba Haba-kusinen gav mig ett stort leende på läpparna. Jag sörjer inte att den åkte ut ur tävlingen, men jag ställer gärna upp och kör Gosa-dansen på kommande schlagerpartyn som jag förhoppningsvis hamnar på i vår! Jag tror att jag kommer bli väldigt taggad när jag här den här låten efter en drink eller två.
Resultat: 5:a
Om jag fick bestämma: 5:a
 
Eric Gadd:
Jag ska börja med att säga att jag egentligen tyckte att Erics låt var helt okej när jag hörde den första gången. Men när den kom före flera låtar som jag tyckte var bättre så började jag småhata den lite granna. Och nu kommer det aldrig gå att tvätta bort (Ungefär som att jag hatar Oh my god och Spring för livet för att de snodde finalplatserna i Andra chansen 2011). Därför är jag en surkart och sätter Eric på min sistaplats. Hah! 
Resultat: Andra chansen
Om jag fick bestämma: 8:a
 
YOHIO:
Precis som jag befarat så var han inte tillräckligt japansk. Men det gjorde inte så mycket, för han var ju bra ändå! Och han tågade ju in på scenen till en av mina favoritsångerskor från Japan, så jag skall icket klaga. Låten var bra och han var bra och finalplatsen satt som en smäck. Ska bli kul att se hur han kan mäta sig med framtida finalister. 
Resultat: Final
Om jag fick bestämma: Final
 
Anna Järvinen:
Kvällens flopp!! Inte låten alltså, utan placeringen den fick! För enligt mig var detta solklart kvällens bästa låt. Fruktansvärt vackra, sköra, gripande minuter av musikguld, och svenska folket dömer den till en näst sista-plats? Hm. Nåja, under Melodifestivalen har man ju en speciell musiksmak, och jag råkade tydligen glida över till min "riktiga" smak. För Porslin kommer jag lyssna på långt efter att vi korat en vinnare i den här tävlingen. Åh Anna, vilken kvinna!
Resultat: 7:a
Om jag fick bestämma: Final
 
Michael Feiner & Caisa:
Åh, vad synd att det blev som det blev. Riktigt härlig låt, men tyvärr höll den sig ju inte riktigt live. Känns jättetrist! Jag hade gärna sett dem igen i AC, och förhoppningsvis hade Caisa varit mindre nervös och kunnat göra ett bättre jobb (Och hon hade gärna fått byta kläder till något roligare också!). Den här vill jag bara köra på högsta volym och hoppa omkring till. Men nä, det funkade inte riktigt i lördags. Trist trist!
Resultat: 6:a
Om jag fick bestämma: Andra chansen

Mina låtbedömningar kommer efter direktsändningen på lördag:

Just nu är det spännande på alla schlagerbloggar. Iallafall på dem som skrivs av pressackrediterade personer. För imorgon är det dags för första deltävlingen i Melodifestivalen 2013, och självklart är jag supertaggad. Drömmen vore ju att just nu sitta mitt emellan Tobbe Ek och Schlagerprofilerna i Karlskrona och titta på repetitionerna. Men nepp, här sitter jag i Umeå! 
 
Jag tänkte bara meddela att om ni väntar på min bedömning av första startfältets låtar så får ni vänta. De kommer tidigast upp imorgon kväll. För jag vägrar nämligen lyssna på dem i förväg. Jag sitter gärna och läser om hur det går för alla artisterna i Karlskrona. Kollar på bilder, odds, bedömningar av låtarna av de som hört dem. Men imorgon när livesändningen kör igång så vill jag höra låtarna för första gången. Lyssnade i cirka 15 sekunder på Anna Järvinens låt men stängde av fort när jag insåg att jag höll på att spoila det bidrag som jag är mest taggad på att höra imorgon. Vi har alla våra olika schlager-principer, haha!
 
Jag har iallafall rankat Karlskronas artister, baserat på hur stor förhandshype de har hos mig:
 1. Anna Järvinen. Älskar "För varje hjärtslag" som hon gör med Annika Norlin och hoppas på att det hon bjuder på nu är minst lika bra. 
 2. Michael Feiner & Caisa. Jag hoppas hoppas hoppas att deras låt är bättre än David Lindgrens!
 3. Yohio. Förväntar mig att bli besviken, eftersom jag befarar att hon kommer vara mycket mindre Japan än vad jag hoppas. 
 4. David Lindgren. Han känns fruktansvärt ospännande den där David. Men show lär han ju bjuda på, och finalen lär han nå.
 5. Cookies & Beans. Jag smågillade ju Abalone Dots låt förra året, så varför inte?
 6. Mary N'Diaye. Jag vet inte riktigt vem kvinnan är, men hon är skitsnygg och kanske blir hon årets Mimi Oh? (Vilket jag inte ser som negativt, tro det eller ej)
 7. Jay-Jay Johanson. Jag var oerhört otaggad på att höra hans låt förut. Efter skriverier på andra schlagerbloggar känner jag mig lite mer sugen, men det här känns på förhand inte speciellt upphetsande.
 8. Eric Gadd. Tack men nej tack, Eric. Här har du inget att göra! (Vore dock väldigt roligt om jag fick äta upp dessa ord på lördag ifall jag faktiskt gillar hans låt)