Litauens Eurovision-bidrag

Litauen har nu valt sitt bidrag att skicka till Malmö, och jag är superbesviken. Litauen brukar ofta skicka riktig skit (som jag på något sätt ofta uppskattar). 2011s C'est ma vie gillade jag av någon outgrundlig anledning, och årets Love is blind får mig fortfarande att le. Nästa år får Litauen dock inga röster av mig, som det känns just nu. Andrius Pojavis blev kvällens vinnare med sin låt Something. Visst, låten är inte dålig, men fruktansvärt lättglömd. Jag har lyssnat på den några gånger nu, men minns den fortfarande inte direkt när den slutar. Vi får se om den lyckas växa något. För just nu är den bara skittråkig. Nä, usch, ta tillbaka Sacrifice eller War in the wardrobe (två låtar från årets Litauiska uttagning som inte vann), där hade vi bra låtar!! 
 

J'avais rendez-vous

Jag har lyssnat på J'avais rendez-vous hela dagen. Låten kom tvåa när Schweiz skulle välja sitt Eurovision-bidrag, och just där och då var jag väldigt nöjd med beslutet. Men nu är jag inte helt säkert. Jag gillar fortfarande "You and me" som vann, men det känns trist att den här godingen aldrig får komma till Malmö. Liksom, franska är ju så sexigt som det bara kan bli! Gjorde Schweiz fel val?

Några små notiser:

Tyskland, Spanien och Malta. Tre länder som avslöjar saker om sina kommande Eurovision-bidrag just nu, och som jag är lite halvt spänd på. Inget av dessa tillhör väl direkt mina favoritländer i Eurovision-sammanhang. I år älskade jag Spaniens bidrag och ringde och röstade på det i finalen. Och jag var störtkär i Roman Lob och hans tyska ögon (Tyska ögon?). Maltas "This is the night" gav mig lite kräkreflexer, men så kan det ju vara ibland. Vad har de tre länderna på gång inför nästa år då? Jo, detta:
  • Spanien har avslöjat nästa års artist. El Sueño de Morfeo kommer att representera landet, och det är inga jag är bekant med sedan tidigare. Har lyssnat på en av deras låtar, och den låter väl lagom lovande. Vi får väl se vad de kommer framföra i Malmö
  • Malta har presenterat alla sina semifinalister där den mest intressanta ur ett blågult perspektiv självklart är Kevin Borg. Låten han ska sjunga känns dock lite seg, men tror att den har potential att växa!
  • Och så har vi fått veta vilka som gör upp om Tysklands plats i Eurovision Song Contest 2013, och jag kan ju inte förneka att jag är väldigt taggad på vad Cascada kommer att ge oss. Titeln Glorious känns helrätt, och jag tror inte att jag är den enda som favoriserar dem i förväg. Hela svenska folket kan väl nästan texten till Everytime we touch utantill?

De tävlande i Malmö hittills:

Om jag hade varit en smart pojke hade jag startat den här bloggen innan alla länder börjat välja låtar att skicka till Malmö. Tyvärr är jag inte alltid en smart pojke, så tre länder har hunnit välja sina låtar redan. Jag tänkte gå igenom dem. Det är då dessa:
 
Vitryssland: Aloyna Lanskaya - Rythm of Love
Kommentar: Hm. Vitryssland har i mitt tyckte haft två rätt bra låtar nu senast (Jobbigt medryckande I love Belarus 2011 och hyffsat snygga We are the Heroes 2012) men ändå inte lyckats ta sig till final. Hur ska det gå nästa år? Jo, nu kanske det är dags. Det här känns som en typisk låt som hamnar 8 i sin semifinal och sen på plats 17 i finalen. Det ettriga mellanspelet är låtens höjdpunkt, men resten känns väl väldigt ospännande? Ge mig mer show och mer puls så är jag med! Och ge mig en fet remix att dansa till sen!

Schweiz: Heilsarmee - You and me 
Kommentar: Jag tittade faktiskt på Schweiz final, första ickesvenska nationella uttagning jag sett. Och det lär ju inte bli sista! Och favoriten You and me vann! Om jag blundar för att det faktiskt är Frälsningsarmén som framför detta så gillar jag det starkt. Och det här är ju en musiktävling, så man ska väl fokusera på musiken. Låten är riktigt skön, men som sagt, gruppen känns inte så jättekul att ha med. Inga religiösa utsvävningar på presskonferenser tack, Heilsarmee! Absolut ingen vinnare, men Schweiz i final 2013? Jo, inte omöjligt!

Belgien: Roberto Bellarosa - Love kills
Kommentar: Belgien valde att inför nästa år välja en artist, ge honom ett gäng låtar och sen fick folk rösta fram vilken av låtarna man ville skicka hit till Sverige. Och självklart valde de inte den bästa låten. Man kan ju tycka att det borde vara enkelt när man bara har tre låtar att välja på, men tydligen inte. Att titta på det här klippet gör ont, eftersom det låter så dåligt, och om inte det här får en ORDENTLIG uppryckning innan maj så blir det nog tredje året i rad som jag hatar Belgien.

En början

Ja, då ska jag försöka köra igång då! Hej hej! Anton heter jag, och jag bor i Umeå. Jag är 18 år och går sista året på gymnasiet, estetiska programmet. Men det är inte så viktigt. Det viktiga för den här bloggen är mitt stora intresse för schlager. Jag brukar säga att finalen av Eurovision Song Contest är årets höjdpunkt, och därför är det ju  väldigt konstigt varför det tagit såhär lång tid för mig att skaffa denna blogg. Men bättre sent än aldrig, och nu är jag äntligen igång!
 
Jag ska försöka uppdatera så mycket jag kan. Planen är väl mest att komma med personliga åsikter och funderingar kring hela schlagerbubblan. Jag själv tycker det är jättespännande att läsa vad andra tycker i det här ämnet, så förhoppningsvis känner ni detsamma! Nu kör vi igång, välkommen till ännu en schlagerbubbla!